Omdisponeringarna i de tänkta toppkedjorna efter två mållösa matcher som avslutning på 2016 har onekligen givit önskad effekt. Som center mellan Andrew Gordon och Jakob Lilja har Mathis Olimb blivit effektivare och som forward med Garrett Roe och Broc Little har Ken Andre Olimb tagit för sig mer.

– Ibland behövs det ny energi och då kan det vara bra att ändra lite. Det gör att du får tänka till och det kan vara positivt. Sedan är det ingen som vet om vi spelar så här resten av säsongen, sa Garrett Roe efter 5–2-vinsten mot Luleå i lördags.

Är det stor skillnad?

– Jag skulle säga att det är annorlunda. Ken och Andrew påminner inte om varandra, men båda är bra spelare. Då brukar det gå bra.

Utdelning

Efter fjolårets succésäsong har amerikanen absolut inte varit dålig – men inte nått samma höga nivå som de flesta hade förväntat sig. Inte minst han själv. Nu hade det inte blivit mål sedan hemmamötet med Frölunda 26 november.

Men på lördagen kom den efterlängtade utdelningen när han satte viktiga 1–0 – och det var bara början på LHC-amerikanens sköna lördag som också innehöll dubbla assists. Förstakedjans klapp klapp-spel före Ken Andre Olimbs 3–1 var en av säsongens höjdare.

– Det var ett må bra-mål. Perfekt när hela kedjan är inblandad och gör poäng.

Bra passning av Broc och sen såg jag att Ken var på väg runt målet, förstod att han skulle bli fri och försökte vänta så länge som möjligt. Det var ingen svår passning, sa Garrett Roe.

Han hymlade inte om att han väntat och längtat efter det där att spräcka sin egen långvariga målnolla.

– Det har varit frustrerande på slutet, så det känns skönt att det lossnade.Jag är här för att bidra med poäng och det har blivit för lite av det. Men i hela min karriär har jag försökt att spela på samma sätt och det känns dumt att ändra på det nu, sa han.

Lagseger

Efter en svajig höst av famlande har LHC plötsligt hittat rätt och på den här sidan nyår spelat som det topplag de tippats att vara.

– Du kan inte spela din bästa hockey i tre perioder, men nu har vi hållit ihop det bättre och gjort det vi ska göra. Det är så du vinner matcher. Det var en bra lagseger och alla är glada, sa Garrett Roe.

Efter intensiva schemat – delar av måndagen ägnas åt de tester som oftast brukar göras före jul – lugnar det nu ned sig med två matcher i veckan resten av januari. Närmast Karlskrona på torsdag – med goda chanser till fjärde raka vinsten.

– Jag hoppas att vi gav fansen vad de hoppades på och att de kommer tillbaka, sa Roe.