LÄS MER: "Det här är vad ni behöver, LHC"

Landslagsbacken var nöjd med mycket efter matchen mot Djurgården.

Men femte raka förlusten (2–3) kändes som en ny smäll rakt i solar-plexus.

Det gjorde ont.

Igen.

– Nu spelade vi ändå bra och såg ut som det Linköping vi ska göra. Det har vi inte gjort på länge. Man får hitta det positiva när det går tungt och det här var ett mycket stort framsteg. Jag tror att hela laget kände det. Men misstagen måste bort, säger Lukas Bengtsson.

Efter lördagstappet kom ytterligare ett bakslag på söndagen när beskedet kom att Anton Karlsson straffas hårt efter matchstraffet och olyckliga crosscheckingen i ansiktet på Henrik Eriksson.

LHC-backen stängs av under de närmaste veckorna och missar matcherna mot Timrå, Växjö, Malmö, Frölunda och Luleå. Ytterligare ett tungt avbräck för LHC som redan har en tunn försvarssida på grund av alla skador.

– Vi har snart inga backar kvar, säger Tommy Jonsson, tränaren.

Eddie Larsson, Mattias Bäckman och Kristoffer Gunnarsson har av olika anledningar alla varit borta ett tag och får nu sällskap av Karlsson på frånvarolistan. Positivt i sammanhanget är dock att den förstnämnde möjligen kan vara tillbaka senare i veckan.

– Jag har varit med laget på is några gånger nu och det känns bra. Tisdag blir nog för tidigt, men kanske torsdag. Jag hoppas på det, säger Larsson.

Han såg matchen mot Djurgården från läktarplats, men tror nu alltså att han snart kan vara tillbaka på isen. En knapp månad har gått sedan hjärnskakningen han ådrog sig mot Brynäs i Gävle.

– Direkt efteråt kändes det helt okej och jag var med på träningen ett par dagar senare. Men sen blev jag dålig. Det har varit en jobbig tid, säger Eddie Larsson.

Även Adam Ginning försvann i lördags efter att ha hamnat i slagsmål med Jesper Pettersson och det innebar att framförallt Lukas Bengtsson och Chad Billins matchades stenhårt i slutet.

Så lär det bli också mot Timrå på tisdag.

– Självklart både kan och vill du spela mycket. Så länge vi har pucken och spelar så här är det inga problem. I andra matcher har vi knappt tagit oss ur egen zon och då blir det betydligt jobbigare.

– Det gäller att vara smart och följa med i rätt lägen. Du kan inte gå hela tiden, även om du kanske vill det, säger Lukas Bengtsson, som klockades för nästan 27 (!) minuter på isen i lördags.

Så vartannat byte funkar?

– Ja, absolut under delar av matcherna. Som sagt: när vi har pucken mycket går det bra. Sen kanske du får ut ännu mer av ditt spel med större avlastning.