LÄS MER: Bekräftat: Backen klar för LHC

Seger med 4–3 i hemmamötet med Malmö i lördags var en minst sagt välkommen och efterlängtad framgång för Linköping HC i SHL-hockeyn. Det negativa var att ovannämnde Gustavsson bara kunde spela i en period.

Direkt efter matchen snackades om att målvakten drabbades av en lättare sträckning i ljumsktrakten i samband med en tidig frilägesräddning. Han spelade vidare, men efter en period (och 0–2-underläge) kom Jacob Johansson in i stället och blev matchvinnare.

LÄS MER: LHC-trion som hoppas på JVM

Jonas Gustavsson var inte heller med på måndagspasset och det är osäkert hur det blir med hans medverkan mot Brynäs i nästa match.

– Vi vet inte riktigt vad det är än. Vi får avvakta och se. Det är inte så allvarligt i alla fall, det tror jag inte, säger Tommy Jonsson.

Kvartetten Mattias Bäckman, Almen Bibic, James Wright och Broc Little spelade inte senast och vilade från kollektiva träningen på måndagen. Daniel Olsson Trkulja var inte heller med.

– Han fick lite känningar efter helgen, säger Jonsson.

LÄS MER: LHC-duo får ny landslagschans

Vad gäller ovannämnde Little var han på is innan övriga laget kom in och helt klart är att anfallsstjärnans comeback dröjer. Troligaste scenariot just nu: spel tidigast mot Skellefteå 19 december.

Tommy Jonsson om segern senast:

– Väldigt starkt att komma tillbaka på det sätt vi gjorde och efter allt som hände under matchen. Det var jätteviktigt för oss.