Det var den 26:e januari i matchen mot Brynäs som Eddie Larsson blev tacklad mot huvudet av Nicklas Danielsson, men kom tillbaka och avslutade matchen. Han tränade på måndagen efter smällen men fick sedan känning och har varit borta från matchspel på grund av hjärnskakning sedan dess.

– När jag låg och kollade på tv:n under måndagskvällen fick jag det jobbigt med både ljuset och ljudet. Jag fick sänka ljudet på tv:n rejält trots att jag inte ens hade högt på. Efter det gjorde jag i princip ingenting på tre veckor och det var väldigt tufft till och från. Det har inte varit någon tydlig linje på återhämtningen utan det har varit olika från dag till dag. Jag fick lite bakslag när jag hade varit och träffat folk och fick ta ett steg tillbaka. Men när det väl släppte började jag träna och sedan har det gått rakt uppåt hela vägen, säger Larsson.

Han gick på is för första gången under onsdagen förra veckan och har tränat för fullt sedan i måndags. Nu tycker han att det känns bra och känner själv att han är redo för spel.

– Det är bara flåset som kanske inte känns så bra, säger han och skrattar.

– Det är skitkul att vara tillbaka. Nu inser man varför man tycker ishockey är så kul. Det är första gången jag är borta rejält under mina tre år här och bara av att få komma ut och vara med grabbarna är roligt. Nu njuter jag lite extra faktiskt, säger Larsson och ler.

Han är en av backarna som haft mycket istid och stundtals dragit ett tungt lass på backsidan. Ändå är han ödmjuk när det kommer till att lyfta fram sig själv som en viktig spelare på isen.

– När man är här inne varje dag vet man att alla jobbar hårt och vill täcka upp. Vi har så pass skickliga spelare. Kolla bara på Alexander Karlsson och vilka matcher han har gjort. Vi vet att han kan det han visat upp i J20-laget och det visade han under mitten av säsongen när han spelade med oss också. Vi har bra ersättare även om många säger att vi har en tunn backsida. Vi har unga spelare som kan komma upp och prestera bra om det behövs, säger Larsson.

När även de assisterande kaptenerna varit borta på grund av skador är det ett lyft för LHC att få tillbaka sin ordinarie kapten.

– Nu har det kanske varit lite tufft eftersom vi haft tre nordamerikaner som kaptener. Det kan bli lite problem med kommunikationen och att sätta press på domaren. Om det andra lagets kapten kommer fram och börjar tjafsa med domaren på svenska har vi kanske inte haft full koll på vad som sägs. Det är en bit som jag kanske kan ändra lite på. Jag får åka in och ta det jobbet nu.

Men du kommer alltså spela mot Växjö?

– Ja, det beskedet har jag fått från tränarna i alla fall. Jag ska in och spela direkt, så det är tanken ja, säger Larsson glatt.