– Sådana här förluster är bland de allra värsta när vi var så nära. Riktigt tråkigt, sa 21-åringen.

I höstas lånades backen in av LHC – från Frölunda och nu spelade han för första gången match mot det lag som han egentligen tillhör. Det blev drygt 18 minuters speltid, en helt okej insats, enkelt och utan svåra missar.

– Klart att det var lite speciellt, men mest var det en rolig match att spela. Känslan var att det kunde ha gått hur som helst. Det var tillfälligheter som avgjorde.

Artikelbild

Blev det mycket snack därute?

– Nej, det var lugnt. Det var bara ärliga tag, sa Kristoffer Gunnarsson, som har ett år kvar på kontraktet med Frölunda och enligt planerna ska tillbaka dit efter säsongen.

LHC-tränaren Tommy Jonsson var nöjd med ganska mycket, men förstås besviken på resultatet och tappad mark i tabellen där LHC just nu inte har en direktplats till kvartsfinal.

Å andra sidan är det bara någon poäng som skiljer.

– Jämfört med matcherna mot Örebro och Rögle som vi vann, så tycker jag att det var klart bättre nu. Vi var inte tillräckligt kaxiga i andra perioden, men annars är jag nöjd med prestationen.

– Känns surt att vi inte fick något med oss, sa Jonsson.

Han har under senaste tiden ofta påtalat hur LHC tar för många utvisningar och så var det den här gången också. Fast mot Frölunda låg tränaren själv bakom en av dem.

Det var i första perioden som Jonsson reagerade högljutt på ett domslut – och det slutade med att LHC drabbades av två minuters lagstraff för protest.

– Jag tyckte inte alls att det var så farligt, men. . . ja, så blev det. Den får jag ta på mig, sa han.

Adam Brodecki utgick efter andra perioden på grund av skadekänning. Oklart hur allvarligt. Johan Södergran kom in där, svarade för ett piggt inhopp och var ytterst att bli målskytt.

– Kul att se Johan. Han såg vass ut igen, sa Tommy Jonsson.