LHC-forwarden suckade efter fjärde raka förlusten och ytterligare försämrat läge i slutspelsjakten.

Det blåser motvind och faktum är att det inte var särskilt nära poäng i Örebro.

– Klart att det är tufft. Det förstår alla. Jag har inga bra svar på vad man behöver göra i sådana här lägen. Just nu fungerar inte någonting, sa Jimmy Andersson.

Han svarade själv för en helt okej insats, men det var förgäves. I övrigt var det för blekt, skakigt och uddlöst.

Igen.

– Det viktigaste är att tro på det vi gör och det känner jag att vi gör, men lik förbannat går det åt helvete. Vi försöker och försöker, men allt studsar ifrån oss. Det sägs att man förtjänar sin tur och just gör vi uppenbarligen inte tillräckligt, sa Andersson.

Det är svårt att komma undan skadeläget, med ledande spelare som Jonas Gustavsson, Eddie Larsson, Mattias Bäckman, Broc Little och Sebastian Karlsson på frånvarolistan.

Artikelbild

– Äh, vi har ändå tretton forwards och sju backar. Då är det upp till oss att lösa det och göra det bättre.

Nu spelade Jimmy Andersson snyggt fram till Lukas Bengtssons tidiga mål och sedan fixade Johan Södergran ny ledning i första perioden. Men Örebro var klart bättre, vände och vann välförtjänt.

Artikelbild

Det tyckte Tommy Jonsson, LHC-tränaren, också.

Han sa:

– Jag börjar bli jävligt less på att sitta så här och säga att jag är besviken. Vi har för få som sticker ut och är på den nivå som de behöver vara på för att vi ska vinna matcher i SHL. Jag känner inte igen vissa spelare som behöver leda oss. Vad det beror på, om det är mentalt eller energilöst av någon annan anledning, är svårt att säga, sa Jonsson.

Hur jobbar ni för att de här spelarna ska hitta rätt igen?

– Mycket feedback. Som coach handlar det om att få fram ett budskap.

Hur mentalt tyngda är ni av alla förluster?

– Sysslar du med prestationer och elitidrott är det klart att du påverkas när du inte får resultaten med dig. När motgångarna dyker upp är det för många som blir alldeles för små.

Hur mentalt tyngd är du själv?

– Vi har varit i och kommit ur sådana här perioder tidigare och jag är övertygad om att vi kommer att göra det nu också. Men klart att du vill vinna, det går ut på det. Jag känner en frustration och är less på att säga att vi inte spelar bra. Det är mitt ansvar och just nu gör vi inte det.

Närmast: hemmamöte med Djurgården på lördag.

– Det ska bli kul. Det ryktas om mycket folk. Förhoppningsvis kan vi göra någon glad, sa Jimmy Andersson.