Junland: "Ser inte min framtid här"

LHC:s chanser att få tillbaka Jonas Junland ökar. Backstjärnan räknar inte med att bli kvar i Lausanne. "Jag ser inte min framtid här", säger han till tidningen 24 heures.

Jonas Junland.

Jonas Junland.

Foto: Mikael Fritzon/TT

Ishockey2019-12-02 17:40

32-årige Linköpingskillen är inne på sista säsongen på kontraktet med schweiziska klubben, det är ingen hemlighet att LHC vill ha honom tillbaka och att intresset är ömse­sidigt. För några veckor sedan sa han till Sporten om sin framtid som hockeyspelare:

– Jag stänger inga dörrar någonstans, men det skulle vara kul att spela i LHC igen. Så mycket kan jag väl säga. ”Pajen” (Niklas Persson, general managern) vet hur läget är. Vi har pratat, men inte träffats än. Skulle det inte bli Linköping lär jag bli kvar i Schweiz.

Men nu verkar det alltså vara klart att han i alla fall inte stannar i Lausanne. Han sitter på ett utgående kontrakt och berättar själv för 24 heures att det med största säkerhet inte kommer att förlängas. 

– Jag ser inte min framtid här. Hittills har jag inte haft någon diskussion med ledningen. I den här miljön betyder det vad det betyder, säger Jonas Junland, som gjort 13 poäng på 25 matcher under hösten.

– Det kommer att vara ett familjeval. En sak är säker: trots slutet på äventyret framöver förblir jag djupt engagerad i den gemensamma saken, med den nationella titeln i sökaren. Och jag kommer att njuta av varje ögonblick. Jag älskar fortfarande min upplevelse i Lausanne, säger han till tidningen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!