På tisdagen kunde Corren avslöja att Tony Mårtensson inom kort presenteras som klar för Linköpings HC.

Samtidigt talar allt för att Garrett Roe flyttar till Schweiz. Enligt Correns uppgifter är amerikanen mycket nära en överenskommelse med en NLA-klubb, vilket gör att LHC kan behöva värva ytterligare en toppcenter av hög SHL-klass. Det är också tanken – om man hittar rätt namn och till rätt pris. Rent numerärt finns annars redan tillräckligt med centrar i truppen.

Ett namn som finns på marknaden är Patrik Zackrisson.

LHC-bekantingen, med fem säsonger i klubben sedan tidigare, blir liksom Mårtensson inte kvar i schweiziska Lugano och är nu ett attraktivt namn för i stort samtliga klubbar i SHL. Den senaste tiden har han kopplats ihop med bland andra Djurgården, Rögle och Brynäs.

Lägg därtill utländskt intresse och ni förstår att det blir tuff konkurrens om VM-aktuelle Zackrissons namnteckning.

– Det är inte bestämt var Patrik ska spela nästa säsong. Det finns ingen anledning att gå in på alternativen, men de kommer att vara bra eftersom att han är en europeisk toppspelare, säger agenten Kalle Bodén till HD.

Under tisdagen framkom även andra uppgifter om att mångårigt NHL-meriterade målvakten Jonas Gustavsson ska vara klar för LHC till kommande säsong.

Liksom Garrett Roe har även Broc Little, poängbäst under den gångna säsongen, en klausul i sitt kontrakt som ger honom rätt att bryta för att gå till en annan liga. Även där är huvudspåret spel i Schweiz.

LÄS OCKSÅ: Uppgift: Monstervärvning av LHC

LÄS OCKSÅ: Stjärnan kommer tillbaka till LHC

LÄS OCKSÅ: LHC-backens nya klubb klar

LÄS OCKSÅ: ...och Rahimi klar för ny klubb