Enligt vad Corren erfar rör det sig om en axelskada och beroende på hur långt LHC når i slutspelet finns risken att nyckelspelaren har spelat färdigt för säsongen. Räkna med ytterligare undersökningar för att få klart besked, men till att börja med lär det inte bli något mer spel i kvartsfinalen.

– Skadad, sa Dan Tangnes, tränaren, när han på presskonferensen efter förlusten i första SM-kvartsfinalen mot Brynäs fick frågan om hur läget var med Sebastian Karlsson.

Flera skador

Som vanligt i tider som dessa ville han inte gå in på närmare detalljer. Det var i slutet av andra perioden som Karlsson, som före nedsläpp fick fansens pris som säsongens spelare, brakade in i sargen efter en missad tackling.

Han åkte direkt ut till omklädningsrummet efter det.

Även Brynäs drabbades av skador och spelare som försvann. Tvåmålsskytten Jesper Jensen, som gjorde gjorde både 1–0 och 2–0, bröt matchen efter en tackling av Eddie Larsson.

– Vi vilade honom av säkerhetsskäl, sa Thomas Berglund, tränaren.

Artikelbild

Varför då?

– Det är det svar du får.

Även Jonathan Granström lämnade matchen i förtid.

– Han är skadad. Inga mer kommentarer om det, sa Berglund.

Besviken

Det var en mycket mörk start på slutspelet för LHC som hamnade i underläge efter bara 27 sekunder och aldrig hämtade sig efter det. Brynäs hade en helt annan fart, var bättre i allt och körde över hemmalaget.

Dan Tangnes sa:

– En väldigt tuff start på matchen med 0–1 i första bytet och 0–2 efter fem minuter. Det är sådant som kan hända i ishockey. Det är det som händer därefter som måste vi lära oss något av och hantera på ett bättre sätt. Det är jag besviken på.

– Men vad det blir för resultat i en sådan här match spelar egentligen ingen roll. Det som spelar roll är vad som händer härifrån och framöver. Vinner vi på måndag är det kvitterat och det är först till fyra som gäller.

– Det är inte så att vi glömt att spela hockey. Det sitter mellan öronen. Det kommer att se helt annorlunda ut nästa gång. När besluten tar för lång tid så spelar du för långsamt och det blir petigt och plottrigt, sa Tangnes.

Målvaktsbyte

Efter en period tog han beslutet att byta målvakt.

Ut med Marcus Högberg, in med Jacob Johansson.

– Marcus gjorde det jättebra, men vi försökte få till en förändring som skulle skicka en signal till resten av laget. Med facit i hand tror jag att det var ett ganska bra beslut. Nu kommer han fräsch och med ny energi till nästa match.