2–0 blev 2–3 mot Malmö och tre poäng blev till slut bara en.

Och inte nog med det:

Viktige forwarden Nichlas Hardt tvingades utgå i mitten av första perioden med en knäskada. Han försökte spela vidare, men vände snabbt tillbaka till båset efter ett byte och tog sig sedan snabbt in i omklädningsrummet för undersökning och behandling.

Ännu en tung skadesmäll för LHC, som drabbats hårt under hösten och som sedan tidigare har Rhett Rakhshani och Fredric Andersson borta på forwardssidan.

– Vi ska göra en noggrann undersökning i morgon (läs idag), men allt talar för en lindrig ledbandsskada. Jag räknar med att han blir borta i minst två veckor, sa lagläkaren Iannis Magounakis.

Han bekräftar att det kan röra sig om en längre konvalescens och risken finns därmed att dansken inte spelar något mer före juluppehållet.

Backstjärnan Jonas Junland gjorde comeback efter sin ryggskada och det syntes att han inte hade samma pondus och självsäkerhet i spelet som vanligt.

– Det kändes väl sådär, om jag ska vara ärlig. Jag kände inte mig kvick direkt på isen. Det blir att bita ihop fram till juluppehållet. Tyvärr slutade vi också att spela för tidigt, sa han besviket.