Sviten nio segrar i rad i Kinnarps Arena kontra sviten sex förluster i rad stod mot varandra i LHC:s möte med HV71.

Vilken skulle förlängas och vilken skulle brytas?

Det visade sig bli den positiva trenden och därmed har nu Linköping tio raka segrar i Jönköping.

– Det var bara jäkligt skönt att bryta förlustsviten. Vi var i ett stort behov av en vinst – så det var det viktigaste, säger LHC-centern Filip Karlsson glatt efter matchen.

HV71 kom ut hårt och hade övertaget i den första perioden. Det var tänkande spelare på isen från LHC:s sida och under presskonferensen efter matchen uttryckte Tommy Jonsson den första perioden med att "de inte släppte sargen". Men i den andra ryckte laget upp sig och vågade föra spelet.

– Det var nästan flyt att de inte gjorde mer mål där i början, men när vi väl reder ut det spelar vi bra. Den andra perioden är en av våra bästa perioder på länge. Det var ett steg framåt för oss, säger Karlsson.

Det var också i andra perioden som målen började trilla in. Först styrde Dan Pettersson in kvitteringen och sedan kom Filip Karlssons mål som gav LHC slagläge i resten av matchen. Han har två assist sedan tidigare, men det här var det första målet för nyförvärvet som kom från Rögle inför säsongen.

Artikelbild

– Adam Ginning åker in med pucken över hela banan och lägger den till mig. Jag försökte bara gå in och hitta målet. Det var riktigt skönt i alla fall. Det har man väntat på ett bra tag. Det har gått några säsonger sedan sist, säger Karlsson och skrattar till.

Du har ju varit skadad med.

– Ja, men det var verkligen skönt i vilket fall.

Ditt 1–2-mål blir ju även segermålet på något sätt trots att ni gör ett mål till. Hur känns det att det första också blir avgörande?

– Det är klart det är extra skönt när vi går in för att spela i ett sånt här läge. Vi behövde vinna. Det viktigaste är att vi vann.

Efter en handskada var han borta en längre tid i Rögle och var inte heller spelklar på grund av skadan när han kom till Linköping. Även under pågående säsongen har han haft skadeproblem. Men nu är han tillbaka för fullt igen.

– Det känns bättre och bättre. Jag försöker jobba varje dag med att hålla i pucken och skapa även från pressade situationer. Stundtals kändes det riktigt bra i dag, säger han.

Till sist. Vad är det som gör att ni vinner matchen?

– Det är att vi kommer tillbaka och spelar som vi vill och ska göra. Då vet vi att vi kan vinna alla matcher. Det känns som vi hittar tillbaka lite till spelet som vi hade i början av säsongen. Vårt spel med pucken blir bättre och vi blir bekvämare. Det är en stor nyckel att kunna spela trots att vi har killar på oss.