Redan före seriestart i höstas skrev Corren att Sebastian Karlsson under hösten skulle skriva på ett nytt kontrakt. Det tog några månader, men under en ceremoni före matchen mot Växjö avslöjades att att forwarden blir kvar i Linköping till våren 2020.

– Jag är otroligt glad och lycklig. Det är det här jag har hoppats på hela tiden och kärleken till föreningen har växt fram under årens lopp. Det känns väldigt skönt att få fortsätta i LHC och fortsätta vara en LHC-spelare, sa Sebastian Karlsson i ett videoklipp som visades i Saab Arena.

Att förlänga med Sebastian Karlsson har stått som en av de översta punkterna på general managern Fredrik Emvalls att göra-lista. Fansens favorit går hem i alla läger och klubben har velat ha honom kvar som hårt jobbande forward och ledarfigur på isen och i omklädningsrummet.

Han har inte heller själv hymlat om att han gärna blir kvar – men att han ville ha ett längre kontrakt.

Nu får han det.

Med 30-åringen klar har 14 av 23 LHC-spelare kontrakt över minst nästa säsong. Bland dem finns Marcus Högberg, Broc Little, Garrett Roe, Andrew Gordon och bröderna Olimb.

Sebastian Karlsson kom till LHC från Rögle 2009. Så här långt under hösten har det fyra mål och två assists på 23 matcher för assisterande lagkaptenen.