- Jag har inga kommentarer, sa sportchefen Johan Hemlin till Corren på fredagskvällen.

Men enligt vad Corren erfar är övergångarna nu helt klara. LHC:s ledarstab har under de senaste dagarna varit på konferens i Köpenhamn och då gjordes de avslutande delarna i kontrakten upp.

I praktiken har övergångarna varit klara ganska länge. Spelarna har också uppvaktats av flera andra klubbar, men valde tidigt LHC som huvudspår.

Aktuell för VM

Pekka Saravo kom samtidigt som nye LHC-tränaren Slavomir Lener till Luleå hösten 2005 och nu återförenas duon i Linköping.

Den starke 29-åringen anses vara en tvåvägsback, med sina främsta förtjänster i defensiven. Han är etablerad i finska landslaget och på plats i Nordamerika för att spela VM under första halvan av maj.

Teemu Aalto värvas för att främst åtgärda bristen på spelskickliga backar som är nyttiga i numerära överlägen. 30-åringen, som gjort en säsong i Timrå, är högerfattad, offensivt stark och gjorde under senaste säsongen i Tappara flest poäng (40) av alla backar i högsta finska ligan.

Han har funnits med i två av årets landslagsturneringar, men klarade inte sista gallringen inför VM.

NHL-intresse

Med både Saravo och Aalto har LHC säkrat backsidan, där främst Jonas Junland men även Johan Fransson bli aktuella för en flytt till NHL. Josef Melichar och Ivan Majesky kan tänka sig en fortsättning, men de vill avvakta eventuella andra bud och där är ingenting klart.

Pontus Petterström, 25, värvas som en direkt ersättare till Patric Blomdahl (till Frölunda). Ingen målmaskin, bara tio poäng i Skellefteå under senaste säsongen, men en rivig och energistark spelare.

Han är tänkt att ingå i en av Slavomir Leners "checking lines".