Jag har sagt det tidigare och jag säger det igen. Jag tycker att Andrew Gordon ska bli LHC:s kapten kommande säsong. När jag har sagt det tidigare är det många som uttryckt att de tycker att en kapten helst ska vara en egen produkt och en ambassadör för staden. Konstigt nog är det just Gordon som jag tycker är den största ambassadören av alla. Det var en pappa som berättade att han hade gått fram till Gordon på ett fik i centrum för att få en autograf till sin son och för att få småprata lite. LHC-stjärnan var hur glad och trevlig som helst och tyckte bara det var positivt att de kom fram.

När White Lions gör jippon är det Gordon som lyser upp när han får frågan och det är också han som klär ut sig till jultomte och levererar julklappar till fans utan några problem. Han har helt enkelt alla egenskaper för att leda ett lag på och utanför isen samtidigt som han bygger broar mellan fansen och klubben.

Nu ska jag också komma till saken. Som alla vet vid det här laget kan han inte ansluta till truppen förrän i oktober – och ett lag kan ju inte stå utan en kapten fram till oktober.

Men.

Det kommer inte LHC att göra. För fram tills att Andrew Gordon återvänder ska C:et pryda Sebastian Karlsson...

En sak som gjorde Färjestad så framgångsrika publikmässigt under säsongen var att de skapade ceremonier och event omkring sina matcher. Det är precis det LHC ska göra inför Gordons återvändo. Det kommer att vara (om jag får bestämma) en tröjceremoni där Andrew Gordon i hans första match kommer att få sin tröja med C:et på bröstet. Det blir en riktig publikfest där fansen får möjlighet att hylla denna ikon som kommer att stanna i klubben i tre år till. Jag tror också att Sebastian Karlsson är rätt person för att hantera kaptensrollen fram till att Gordon återvänder – utan att känna att han blir trampad på tårna när amerikanen är tillbaka.