Tvåmålsskytten visste inte riktigt på vilket ben han skulle stå efter den smått galna matchen mot Örebro som svängde värre än en bergochdalbanefärd på Liseberg.

Efter en hemsk start var det efter nio minuter LHC-underläge med 0–3.

Som blev 4–3 innan Örebro kvitterade i slutminuten – och i förlängningen kunde sedan Broc Little sätta avgörande 5–4.

Jimmy Andersson sa:

– Om det känns som två vunna eller en förlorad poäng? Jag vet inte. Både och, skulle jag säga. Med tanke på bedrövliga starten var det inte så illa ändå. Tyvärr kunde vi inte hålla ihop det hela vägen in och. . . ja, det var inte första gången.

Forwarden har fått en ny roll som center och visat begynnande kemi med Andrew Gordon och Joe Whitney. Mot Örebro svarade han också för två av hemmamålen: 1–3 i första perioden och 3–3 i den andra.

– Vi hjälps åt och bär ansvaret tillsammans, sa han om samarbetet i kedjan.

Artikelbild

Till en början var det dock ingen i hemmalaget som samarbetade överhuvudtaget. Det var bräckligt, ihåligt och extremt sårbart. Målvakten Jonas Gustavsson fick ingen hjälp alls, byttes ut efter tre insläppta mål och in kom Jacob Johansson och höll på att bli matchvinnare.

Jimmy Andersson sa om den märkliga matchen:

– Klart att det var för dåligt så som det såg ut i början. Samtidigt visade vi en jävla karaktär att ändå vinna till slut. Jag tyckte att vi var värda tre poäng.

Vad hände i början?

– Det var alldeles för avslappnat och ofokuserat och så som serien ser ut går det inte. Du måste vara med från start och det har vi inte varit i senaste hemmamatcherna.

Tankarna vid 0–3-underläge?

– Det gäller att försöka nollställa sig. När det står 0–3. . .det kan liksom inte bli sämre. Samtidigt får du inte släppa på det helt, men vi började spela på riktigt och visade någonstans att vi faktiskt kan det här.

Det var som sagt en match som innehöll det mesta med mycket mål, mycket misstag, mycket utvisningar, mycket svängningar – och dessutom ett matchstraff på LHC-centern Dan Pettersson för tackling i ryggen på Rodrigo Abols.

Det var överhuvudtaget gott om omdiskuterade situationer, men Johan Åkerman, assisterande LHC-tränaren, lade ingen som helst skuld på domarduon Marcus Linde och Mikael Andersson.

Han sa:

– Våra spelare får ta på sig utvisningarna rakt av. Vi tog riktigt, riktigt dåliga utvisningar. I den här ligan måste du åka med klubban på isen. Jag har aldrig sett en puck som ligger på motståndarnas handske.

– Vi kommer att ha ett samtal med våra spelare om att odisciplinen måste bort, sa Åkerman.