Framtidsnamnet, Anton Björkman, lämnar LHC för att få ett år med mycket speltid i Oskarshamn. Då ersätts han med en annan talang, nämligen Alexander Karlsson som har en bra säsong bakom sig med J20-laget.

–  Jag tycker det har gått bra under hela min period med LHC. Vi har haft ett bra lag med J20 där vi spelat bra i grundserien men inte riktigt kunnat hålla ihop det i slutspelet. Personligen har det gått bra och jag har lyckats hålla mig skadefri, säger Karlsson.

LÄS MER: Lämnar LHC för spel i hockeyallsvenskan

Artikelbild

Men nu blir han uppslussad i A-laget och kommer vara ordinarie i SHL under kommande säsong.

– Det är kul att få komma upp på seniornivå. Det är en dröm... Det är en bra bit på vägen till att ha hockeyn som jobb. Men samtidigt måste jag göra en bra säsong innan jag kan börja kalla det mitt jobb.

Han är dock inte ett helt okänt namn för truppen då han varit med även under föregående säsong.

– Förra året var jag med och tränade rätt mycket och spelade några minuter i två matcher. Jag var utlånad i fem matcher till Oskarshamn och i en match till Västervik. Det var ett steg som var roligt och lärorikt. Allt blir lite hårdare och det var nyttigt för mig.

Hur är du som spelare?

– På isen är jag rätt så lugn med pucken och försöker att inte stressa upp mig. Jag försöker alltid hitta bra och enkla förstapass. Det gäller att inte krångla till det så mycket. I offensiv zon försöker jag skjuta och vara med så mycket jag kan framåt, säger Karlsson och fortsätter:

– Det är just mitt lugn jag kan tillföra och mitt spel med pucken.

Om du jämför dig själv med Anton Björkman, vad är den största skillnaden mellan er två?

– Det är nog tuffheten. Han är lite tuffare än mig och det är något jag måste jobba på.

Chad Billins ansluter senare till truppen vilket gör att du förmodligen kommer få istid från start, Vad har du för tankar kring det?

– Jag kan bara spela mitt spel och göra det så gott jag kan. Jag kan inte göra så mycket mer än så.