– Almen närmar sig. Han är aktuell för spel, sa Tommy Jonsson, tränaren.

Redan mot Växjö?

– Inte omöjligt.

Jonsson vill inte säga mycket mer än så och Bibic vill vänta med att uttala sig. Det har varit en lång väg tillbaka efter dubbla smällar och hjärnskakningar under hösten och backen vill till att börja med spela ett antal matcher innan han berättar om sina känslor.

Men han har tränat för fullt under den senaste tiden och anses vara redo för spel. Om inte i bortamatchen mot Växjö på tisdagen så i något av dubbelmötena med Skellefteå senare i veckan.

Till tisdagsmatchen återkommer Dan Pettersson efter avstängning och går in på sin ordinarie plats som center i fjärdekedjan. Det betyder också att James Wright flyttas upp som ytterforward i tänkta toppkedjan med Derek Roy och Broc Little.

Däremot blir det inget spel för Mattias Bäckman, som även han varit borta länge på grund av problem med rygg och höft. Där var förhoppningen att han efter någon veckas träning skulle spela inom kort, men backen åkte på ett bakslag i slutet av förra veckan och ska nu göra ytterligare läkarkoll innan det är aktuellt.

Lukas Bengtsson mår bättre efter några veckors sjukdom och är troligen aktuell för någon av Skellefteåmatcherna. Detsamma gäller Adam Brodecki som utgick mot Frölunda i torsdags.

Nick Sörensen dras med en lättare fotskada, men kan möjligen spela mot Växjö.

– Han är inte utesluten, säger Tommy Jonsson.