Danske backen har svarat för en överraskande stark höst i LHC-tröjan, men den senaste tiden har inte varit något vidare. Nyförvärvet från Rögle trotsade smärtorna och spelade ganska länge med skadekänning, men tvingades till slut ge upp på grund av en muskelbristning i överkroppen.

Han kom tillbaka i första CHL-kvartsfinalen mot Frölunda för några veckor sedan – och slog upp samma skada igen.

– Det går åt rätt håll och börjar kännas mycket bättre nu. Det blir inget spel före nyår, jag får vänta lite till. Svårt att säga något exakt datum, men förhoppningsvis ska det inte dröja alltför länge. Kanske att jag gick på för tidigt förra gången och det ska jag inte göra igen, säger Kristensen till Corren från julfirandet med familjen hemma i danska Esbjerg.

Övriga LHC-laget återsamlas på juldagen, men 24-åringen har fått några dagar extra ledigt med tanke på att han inte är aktuell till annandagsmötet med Malmö.

– Trist att inte kunna vara med, men man får tänka på att det är en lång säsong och många matcher kvar. Jag har spenderat mycket tid i gymmet så jag känner mig trots allt i rätt god form, säger han.