Han suckade efter 3–6 mot ruggigt hemmastarka Djurgården på Hovet.

Det var inget snack.

Det kunde ha blivit mer.

Eddie Larsson försökte sig inte heller på skitsnack eller taskiga bortförklaringar.

Han lutade sig mot väggen utanför omklädningsrummet och sa:

– Vi lät Djurgården spela precis som Djurgården vill. Vi stod mest och tittade på. Det var en kortare stund i andra perioden där det var okej och man såg hur mycket panik de fick. Men vi måste börja matchen så. Det räcker inte att spela bra i fem minuter av 60. Det vinner du inga matcher på.

Efter en stark period med sju vinster av nio möjliga har det åtminstone tillfälligt tagit stopp för LHC i SHL-hockeyn. Mot Luleå senast (2–3) var det en spelmässigt okej insats, mot Djurgården nu var det inte ens i närheten av det.

Eddie Larsson spräckte visserligen med första målet för säsongen och trots att hemmalaget dominerade klart var LHC bara ett mål efter när Nick Sörensen tidigt i tredje perioden reducerade till 3–4.

Men mer än så blev det inte.

– Jag kan inte säga att jag tyckte att det kändes segt innan, men jag kan förstå att det såg så ut. Jag vet inte hur många mål vi släppte in på spelvändningar, men det var väl tre–fyra stycken. Vi visste och hade pratat om att spela tajt, men stället spred vi bara ut oss ännu mer. Det var många saker som gjorde att vi förlorade, men framförallt det.

– Nej, det var inte mycket positivt att ta med sig härifrån. Vi får gå igenom det rejält innan träningen i morgon. Tur att det är ny match redan på lördag, sa Eddie Larsson.

Var det rent av en av de sämre insatserna? Eller var det Djurgården som var så bra?

– Äh, jag vet inte. Vi har haft rätt många dåliga matcher den här hösten. Alldeles för mycket upp och ned. Vi snackar mycket om att vi ska vara som bäst i mars, men då måste vi också hitta jämnheten. Det funkar definitivt inte att spela tre dåliga matcher av sju i en slutspelsserie.

LHC-försvaret läckte rejält, Jacob Johansson fick inte mycket hjälp i målet och svarade för en blek insats även han. Djurgården spelade i ett annat tempo och hade en förstakedja med Rene Bourque, Andreas Engqvist och Patrik Lundh som gästerna saknade motsvarighet till.

– Djurgården spelar så här mot alla lag. Det visste vi. Man kan tycka att vi borde vara förberedda på det, men tyvärr såg det inte ut som vi var det, sa Eddie Larsson.

Dan Tangnes, tränaren:

– Det gäller att ha den mentala förberedelsen om hur matchen ska spelas och hur mina 20 byten ska vara. Vad som blir viktigt för att jag ska kunna bidra så mycket som möjligt. Någonstans var vi inte på tillräckligt.

– Vi tog alldeles för lång tid på oss, Djurgården var mycket rappare och steget före i alldeles för många situationer. Vi har många saker att jobba på för att ha chansen att vinna på lördag, sa Tangnes.