LÄS MER: Åkerman: "Måste ta alla steg på vägen"

LÄS MER: "Jag kommer sova gott i natt"

Några månader har gått sedan han tog över som ordförande och under sommaren har hans tal till spelartruppen blivit uppmärksammat på sociala medier. Där pratar Roger Ekström bland mycket annat om tuffa målsättningen med SM-final inom tre år.

Men för att nå dit hymlar han inte om att ekonomin måste stärkas för att nå dit. Tillsammans med några andra SHL-klubbar ligger LHC på gränsen när det gäller att klara kapitalkraven. Rikast i hockey-Sverige är Färjestad som har ett eget kapital på strax över 100 (!) miljoner kronor.

Ekström säger:

– Man kan tycka vad man vill om det, men det ekonomiska bestämmer mycket. I dag är vi runt tionde plats i lönetabellen i SHL och att i det läget tro att vi ska bli topp två. . . jag är ledsen, det fungerar inte så.

– Vi måste hitta en ekonomi som gör det möjligt att investera mer i spelartruppen och skaffa resurser för att öka vår konkurrenskraft. Ska vi gå till final redan den här säsongen måste alla stjärnor stå rätt i skyn i rätt många månader. Det måste man vara ärlig och säga.

Ändå pratar du om SM-final.

– Vi kan inte säga att vi har som mål att vara topp sex. Det blir för uddlöst mot publik, sponsorer och spelare som vi vill ha till oss.

LÄS MER: "Är glad att vara en del av LHC:s historia"

Han framhåller att mer pengar också behöver läggas på damverksamheten för att få den alltmer självfinansierad. Men det är ingen hemlighet att det är herrlaget som är loket för hela föreningen.

Viktigaste frågan?

– Att fylla arenan. Det skulle lösa så många problem. Till att börja med behöver vi komma över 6 000 i snitt igen. Vi har budgeterat försiktigt med samma intäkt som i fjol, men det vore inte bra om vi inte nådde högre än så. Vi behöver fler matcher med fullsatt eller nära fullsatt, säger Ekström.

Några delar av den femårsplan som beslutats om har sjösatts, men tanken är att på allvar dra igång senare i höst. Varje styrelsemöte har ett huvudtema med organisation och ekonomi som de första rubrikerna.

– Jag har pratat med många och druckit extremt mycket kaffe den här sommaren. Det känns som att vi är på rätt väg och att det finns en tillförsikt framåt, säger Roger Ekström.

LÄS MER: "Det var nästan surrealistiskt"

LÄS MER: En av de största avled i ung ålder

Inför premiären mot Timrå har gjorts vissa förändringar i arenan för att öka upplevelsen, men allt är inte klart. Före matchstart görs också en satsning med ett tält utanför arenan där supportrar och andra besökare kan samlas för att ladda upp.

– Jag är tokladdad. Det ska bli kul, säger LHC-basen inför seriestarten.

LÄS HELA HOCKEYBILAGAN HÄR