– Vi borde ha mer ork ju längre tiden går, säger Tangnes till hockeynews.se.

Efter fyra år i Linköping återfinns numera tränaren i schweiziska toppklubben Zug och tidigare i vintras blev det seger i inhemska cupen. Nu är han mitt uppe i semifinal i slutspelet mot Jonas Junlands Lausanne – och leder med 2–1 i matcher i jakten på att komma först till fyra.

– Det pendlar fram och tillbaka. Du vet hur det är i ett slutspel, med momentum som svänger fram och tillbaka, men det är tvåan mot trean i serien så det borde vara jämnt. Lausanne är bra defensivt. Vi försöker spela ett snabbt offensivt spel. Vi har varit tålmodiga och lite smartare än vi var i serien, säger Dan Tangnes.

Det är 21 år sedan Zug senast vann mästerskapet och nu är förhoppningen att nå dit igen. Poängbäst i laget så här långt i slutspelet är en annan LHC-bekanting, Garrett Roe som svarat för elva poäng på sju matcher.

– De törstar efter framgång här. Sedan har vi haft ett bra slutspel och vann cupen och då höjs förväntningarna och förhoppningarna. Det har altid varit stort intresse för hockey här, men ju längre vi går desto mer hockeyintresse blir det, säger Tangnes, som på distans följer det som händer i svenska slutspelet.

– Jag följer det lite och ser att Rönnberg (Roger, Frölundas tränare) bråkar lite på presskonferenserna. Allt är som det ska vara den här tiden på året. Jag tycker Luleå ser starka ut. Stabila. Jag är väldigt imponerad av Erik Gustafsson. Det är väl det lag jag tycker sticker ut. De har sett mest homogena ut, säger Dan Tangnes till hockeynews.