LHC-centern: ”Har varit en prövning”

Tänk att åtta bokstäver, sammanflätade till ett ord, kan ge en så positiv känsla. Spelklar. ”Det har varit en prövning”, säger Dan Pettersson.

Sju poäng på 47 matcher i LHC-tröjan blev facit för Dan Pettersson i fjol. Nu är han klar för comeback.

Sju poäng på 47 matcher i LHC-tröjan blev facit för Dan Pettersson i fjol. Nu är han klar för comeback.

Foto: Per Bergsten

Ishockey2019-11-11 20:00

Det har som bekant varit en problem- och skadefylld höst för Linköping HC i SHL-hockeyn.

Dan Pettersson har inte spelat alls på grund av en knäoperation.

Än.

Men till nystarten mot Leksand är centern redo. Med tanke på ljusnande skadeläge i övrigt är det oklart om det blir spel direkt, men nu är han i alla fall friskskriven.

– Det känns riktigt kul. Jag har väntat länge, säger 26-åringen.

Det var i bortamatchen mot Frölunda i våras som centern fick en smäll på ena knäet – och strax efter avslutad säsong kom beskedet att det rörde sig om en allvarlig broskskada som innebar att han skulle vara borta länge.

 Nu skriver vi snart mitten av november och han är till slut klar för comeback – lite drygt åtta månader efter smällen.

– Jag har successivt kunnat öka belastningen och rehabiliteringen har gått enligt plan. Nu hoppas jag kunna vara med och hjälpa till. Den som väntar på något gott och allt det där, du vet. Det har absolut varit en prövning.

Pettersson hymlar inte om att det varit en tuff väg tillbaka med alla timmar på motionscykel och diverse annan sysselsättning i gymmet. 

– Jag har aldrig varit borta så här länge. Nu har det gått en vår, en sommar och nästan en hel höst. Man får hålla humöret uppe och ta det steg för steg. Mest frustrerande har det varit i slutet när du är nära, men ändå måste vänta.

Formen?

– Lite rostigt är det allt. Det är skillnad på träning och match. Hur mycket och hårt du än tränar måste du komma igång och spela för att hitta allt som du behöver. Men allt känns bra, det gör det.

Dan Pettersson är klar för spel igen.
Dan Pettersson är klar för spel igen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!