LHC-centern lånas ut till Västervik

LHC-centern Dan Pettersson får börja vägen tillbaka i allsvenskan.

Dan Pettersson.

Dan Pettersson.

Foto: SIMON ELIASSON/BILDBYRÅN

Ishockey2019-11-12 15:00

På grund av en knäoperation i våras har Dan Pettersson missat hela hösten, men nu är han i full gång med träningen och redo för spel igen. För att matchas igång lånas han ut till allsvenska Västervik, där han var lagkapten före flytten till Linköping inför förra säsongen.

Mrmadhawk på expressen.se var först med att berätta om övergången, som under tisdagskvällen också bekräftades.

– Vi är riktigt glada att få chansen att ha Danne här under en period. Danne är välkänd och väldigt omtyckt av såväl vår klubb som av vår publik. Jag tror att hans vistelse här kommer kunna smitta av sig på ett positivt sätt på vår trupp, säger Emil Georgsson, Västerviks IK:s sportchef.

Klubbarna, och 26-åringen själv, är överens om en utlåning under en obestämd period.

– Man ska ha respekt för att Danne har varit borta länge och behöver testa kroppen för att se allt håller som det ska. Det vore perfekt att kunna göra det i Västervik, sa LHC:s general manager Niklas Persson till Sporten när han bekräftade vad som var på gång.

Då framhöll han också att han räknade med att utlåningen blir relativt kortvarig.

– Absolut. Tanken är ju att han ska spela här.

Dan Pettersson kom till Västervik inför säsongen 2014-15, när Vik fortfarande spelade i hockeyettan. Under fyra säsonger, varav två i allsvenskan, spelade Pettersson en stor roll som förstecenter och även lagkapten under de två avslutande säsongerna. Han stod för totalt 112 poäng på 159 seriematcher och 27 poäng på 41 kval- och slutspelsmatcher. Inför säsongen 2018-19 fick och tog han chansen att spela i SHL med Linköping HC.

Dan Pettersson ansluter till tabelltian Västerviks IK under onsdagen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!