– Vi har inte fått något klart besked än, men det är en befarad hjärnskakning, säger Tommy Jonsson, tränaren, om den skadedrabbade forwardens senaste smäll.

Han spelar i alla fall inte i morgon?

– Nej, det gör han inte.

LÄS MER: Emvall lämnar – han tar över i LHC

LÄS MER: Krönika: "Han har ett stort ansvar för tappet"

LHC har inte missat slutspel sedan säsongen 2011–12 då laget hamnade tia av tolv lag och klarade sig undan kvalserien efter ett jättedrama i Örnsköldsvik i sista matchen. Nu finns som bekant risken med fyra matcher kvar att spela. Det märkliga i sammanhanget är att LHC fortfarande är kvar på rätt sida om strecket – trots bara en vinst på de nio senaste matcherna.

Just nu står LHC, Örebro och Brynäs alla på 65 poäng.

– Vi har varit därnere ett tag nu, så det är inget konstigt. Vi är fortfarande med. Situationen är oförändrad och jag kan garantera att vi ska sälja oss enormt dyrt, säger Jonsson inför torsdagens hemmamatch mot topplaget Luleå.

På lördag möts lagen igen – och sedan avslutas grundserien mot Brynäs och HV.

– Vi gjorde mycket som var bra mot Frölunda senast, Det låter kanske märkligt när det blir 1–3 och vi har fått stryk så mycket, men jag försöker vara så rättvis jag kan i min bedömning. Efter en återhållsam start kom vi upp ur skyttegravarna och vann antalet kvalificerade målchanser med 18-14. Det är bra på bortaplan.

Ni hade behövt göra mål på några också.

– Jo, det är ju så.

Av allt att döma väntar en del förändringar i formationerna och bland annat flyttas Broc Little till förstakedjan med Derek Roy och Joe Whitney.