22-åringen, som växte ut till en publikfavorit i Saab arena, lämnade för några år sedan Linköping HC för spel i Timrå. Där var han med och tog klassikerklubben upp till SHL – för att året efter vara med och åka ur.

Och nu är det helt klart att det inte blir någon fortsättning för den rivige forwarden.

Det bekräftas på hockeypuls.se.

– Det är en fantastisk förening och alla fans och människor man mött har varit underbara. Jag är mer ledsen än vad de är. Man blir lite tårögd över att man inte kommer stanna, säger Gallo till sajten.

Sporten vet att LHC:s general manager Niklas Persson har koll på honom, men samtidigt är truppen redan full av ytterforwards. Var Vilmos Gallo hamnar är i skrivande stund är osäkert, men helst av allt vill han vara kvar i SHL.

– Jag vet inte så mycket kring vad som händer ännu, men jag kollar framför allt högre upp än i allsvenskan. Jag har precis bytt agent också, så det har inte hänt så mycket på den fronten ännu Det kan dröja ända till augusti innan något är klart.

– Helst vill jag stanna i Sverige. Men framför allt vill jag utvecklas och spela så mycket som möjligt, så om rätt erbjudande dyker upp utomlands kan det också bli aktuellt, säger han.