LHC fick jubla - efter häftig vändning

I andra matchen kom första segern för Bert Robertsson i LHC-båset. Tacka en häftig vändning och Hampus Larsson för det.

Ishockey2019-09-17 21:17

Efter åtta år, sex SM-finaler och två guld tog profilstarke Bert Robertsson ett känslofyllt farväl av Skellefteå och många ser tränaren som LHC:s mest spännande värvning. Efter för många resultatmässiga svaga säsonger – inte en semifinal sedan Roger Melin lämnade våren 2015 – är tanken att få till ett annat ledarskap och försäsongen har handlat mycket om tuffare träning och ett större engagemang.

Han kommer till en klubb och till en stad som skriker efter framgång och vinnarmentalitet i jakten på ny identitet.

Och efter 2–4 i premiären mot Djurgården vändes 1–3 till en efterlängtad och viktig seger mot Brynäs på tisdagskvällen. Backen och ovane målskytten Hampus Larsson avgjorde i förlängningen när han satte en retur på sitt eget skott.

Inför 6 625 åskådare var det laddat för hemmaparty på tisdagskvällen, men festen kom av sig när Brynäs tog tidig ledning. Men LHC kom tillbaka, såg till att det blev en rafflande avslutning och segerjubel på isen. Mycket stark vändning som visade på god moral.

LHC inledde rätt piggt, skapade en del vassa chanser genom bland andra Nick Sörensen – men i stället kom både 0–1 och 0–2. Brynäs visade den skicklighet som LHC saknade och inte minst var samarbetet mellan Anton Rödin och Jaedon Descheneau av högsta klass vid andra målet.

Samtidigt lämnade hemmalagets defensiv mycket i övrigt att önska. Framåt såg det mer lovande ut, men skärpan och kvaliteten saknades när lägena dök upp. Brynäs kom uppumpat med självförtroende efter drömstarten med vinst mot Frölunda i Göteborg och fortsatte på samma spår med snabba attacker.

Tidigt i andra perioden kom målet som tog LHC tillbaka in i matchen när Olle Lycksell till slut hittade rätt bakom Eriksson. Resten av perioden präglades betydligt mer av utvisningar som kulminerade när Adam Ginning och Joachim Rohdin båda fick matchstraff efter ett riktigt slagsmål.

LHC gick för kvittering i början av tredje perioden, men återigen visade Brynäs förstalina högsta klass när Greg Scott skottpassade fram Jaedon Descheneau till öppet mål och 1–3.

Avgjort?

Inte alls.

I första SHL-matchen kom första målet för Max Lindroth som fick bra träff från blålinjen i numerärt överläge. Sedan dröjde det bara någon minut innan Jonas Holös följde med upp i ett anfall och satte kvitteringen till 3–3.

Mer än så blev det inte under ordinarie tid, men i förlängningen kom avgörandet genom Hampus Larsson.