29-åringen har som bäst svarat för 17 poäng under en SHL-säsong.

Nu, med halva serien kvar att spela, är han redan uppe på 13. Fjolårets poängskörd (11) har han redan passerat.

– Jag ska försöka att jaga personliga rekordet, säger han och skrattar.

Redan nu har Linköping HC klart med ganska många anfallare inför nästa säsong. Jimmy Andersson är en av dem med utgående avtal och enligt våra uppgifter har han fått ett kontraktsförslag att ta ställning till.

Fast det vill han inte prata om alls.

– Nej, ska vi prata om det blir det en kort intervju. Jag trivs, men lägger så lite tid jag kan på det där. Så jag har inte så mycket att säga. Vi får se vad som händer där, säger han.

Med höstens långa skadelista på spelare tänkta för de första kedjorna har andra tilldelats större ansvar och ökat förtroende. Det gäller inte minst Andersson som fått en något ovan roll med mer speltid i numerära överlägen och andra offensiva situationer.

Den tar han så gärna.

– Kul att få göra det också. Det är ingenting som jag gjort i SHL tidigare, säger han.

Känns det som att du bevisat något?

– Lite så är det väl. Många har en bild av en som jag kanske inte alltid tycker stämmer överens. Sen är det upp till var och en att bedöma hur det går. Bara för att jag tycker att det är kul så betyder det ju inte alla andra tycker det.

– Men jag gör så gott jag kan så länge jag får vara med.

Efter förlusten mot Färjestad (0–1) är det nu landslagsuppehåll i en och en halv vecka. Sedan match mot Skellefteå och så nytt brejk över jul med nystart mot Malmö på annandagen.

– Skönt, men ändå tråkigt med uppehåll. När man ändå är igång hade man kunnat ta några matcher till och sen lite längre julledigt. Nu blir det lite galet schema, säger Jimmy Andersson.

Vad säger du om hösten?

– Rätt mycket upp och ned. På slutet har vi ändå visat mer stabilitet och även om vi förlorat har det sett bättre ut. Jag är betydligt hellre med och tävlar om det varje dag än åker på torsk med 5–0.

Andra LHC-forwards med kontrakt som går ut efter säsongen är Dan Pettersson, Derek Roy, James Wright (finns option på förlängning), Daniel Olsson Trkulja och Fredrik Karlström. Enligt säkra källor är det allra närmast med en förlängning för Pettersson, som visat att han klarat steget från allsvenskan och gjort det riktigt bra som center i en defensivinriktad kedja.

Räkna med att han spelar i LHC även till hösten.