Lundh: "Bara det är livat trivs jag"

Senaste gången Patrik Lundh spelade på Hovet hyllades han av hemmafansen. I premiären lär det bli tvärtom.

Patrik Lundh och Axel Ottosson.

Patrik Lundh och Axel Ottosson.

Foto: Per Bergsten

Ishockey2019-09-13 14:30

– Äh, det spelar absolut ingen roll. Bara det är livat på läktarna så trivs jag, säger LHC-forwarden inför lördagens premiär mot topptippade Djurgården.

33-åringen värvades från kinesiska (!) Kunlun i ryska KHL, men gjorde säsongen dessförinnan succé i Djurgården med totalt 50 poäng på 63 matcher i serie och slutspel. Nu ska han med LHC-tröja på sänka sitt gamla lag.

– Det brukar vara grymt bra stämning däruppe. Även om du har de allra flesta emot dig får du vända det till något positivt. Ju mer folk och ju mer inramning, desto roligare är det att spela, säger Patrik Lundh.

Av träningen att döma blir det inga överraskningar i LHC-laget. Jonas Holös var tillbaka på is efter några dagars vila och enligt Bert Robertsson, tränaren, kommer laget att ”väldigt mycket likna det mot HV senast”. Sena nyförvärvet Axel Ottosson tränade, men med alla forwards utom Dan Pettersson tillgängliga är gissningen att han inte spelar direkt.

– Underbart att få börja spela om poäng. Man märker att det skruvas upp hela tiden och att det är någonting som är på väg att hända. Både på träningarna och på känslan i omklädningsrummet, säger Patrik Lundh, som fortsätter i en tänkt toppkedja med Broc Little och Jaakko Rissanen. 

Formen?

– Bättre och bättre för varje vecka. Nu är det bara att tuta och köra.

Matchdags

DjurgårdenLHC

SHL, lördag 18.00, Hovet

Läget i laget: Anton Björkman och Dan Pettersson skadade.

Notera: Fem raka segrar för Djurgården i premiärer på hemmaplan. Patrik Berglund är hela seriens hetaste värvning.

Övriga matcher: Frölunda-Brynäs, Skellefteå-Oskarshamn, Leksand-Malmö, Färjestad-Örebro, Luleå-Växjö, Rögle-HV.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!