Det kan möjligen kännas en aning malplacerat att skriva det här nu, efter 0-1-förlusten i toppmötet med Färjestad, men en match förändrar inte helhetsintrycket.

Så:

Känns det inte som om Linköping HC gör rätt mycket rätt just nu?

Jag tycker det.

Det var inte fullsatt i lördags, men det var inte särskilt långt ifrån och 7 800 åskådare i början av december är inte illa. Sammantaget är publiksiffrorna fortsatt för låga, men LHC ökar mest av alla lag i SHL och att snittet landar över 6 000 i vår tar jag för givet.

Känslan är att marknadsföringen vässats till, det görs mer för att kränga biljetter och kringarrangemang som nallekastningen senast var kanon. Där går att göra ännu mer. Det snackas om att gå på hockey igen och det var ett tag sen sist.

Kommer inte Mohammed till berget får berget komma till Mohammed och jag vet att det bland annat görs en hel del för att vara ute på stan och träffa människor. Även det går att utveckla och inte minst att använda sig mer av spelarna. Man kan tycka vad man vill om begreppet folkligt, men det är inte så dumt.

 

Utåtriktade och kommunikativt skicklige Roger Ekström har kommit in som ordförande och ska ha beröm för vad han uträttat så långt. Han har sett till att klubben inte längre är lika anonym, har öppnat dörrar för diskussioner och har, inbillar mig, bidragit till mer positiv energi och större öppenhet.

Det märks på många sätt.

Det är sport och underhållning vi håller på med – inte Kalla Kriget-hemligheter.

Med snabbare och tydligare kommunikation ges också mindre utrymme för onödiga spekulationer. Det nya strategidokumentet är en annan del. Jag vet att många efterlyst en sådan vision och den betyder också att nu ska det levereras. På isen och på kontoret. Det är mycket kvar, mycket att leva upp till, men nu är i alla fall LHC på väg.

 

Sportsligt?

Tja, med tanke på förutsättningarna och alla skador (det tål att funderas över, men låt oss återkomma till det en annan gång) har det totalt sett varit en med beröm godkänd höst.

Mot Färjestad saknades tillräcklig kraft och kvalitet mot försvarsstarkt och taktiskt skickligt motstånd och nollat på hemmaplan är underkänt. Oavsett motstånd, oavsett målvakt och oavsett hur det ser ut.

En och en halv veckas uppehåll kommer lägligt för att läka sargade kroppar.

 

Till sist:

Nallebjörnskastningen i tredje perioden gav enligt uppgift 175 000 kronor och en väldig massa nallar till behövande barn.

Bra jobbat.

Det är sådant som faktiskt värmer ännu mer än tre poäng.

Nästa gång kanske det kan bli mjukislejon?