Det har varit en säsong att glömma för LHC – men nu lever den i alla fall till på torsdag.

Ännu en gång var det ledning som kvitterades – men den här gången blev det inte förlust.

Första hemmavinsten efter sju raka förluster. Andra segern på de tolv senaste matcherna.

Minst två poäng krävdes för att hålla slutspelsdrömmen vid liv och det såg lovande ut när 0–1 blev 2–1 i andra perioden, men kvitteringen kom och den fortsatta LHC-jakten under ordinarie tid var förgäves.

Till slut kom ändå avgörandet när Broc Little åkte sig förbi och pucken med knapp styrfart passerade mållinjen bakom David Rautio. Därmed finns slutspelsmöjligheten kvar för LHC inför avslutningen mot HV.

Tre poäng krävs där – samtidigt som både Örebro (mot Malmö) och Brynäs (mot Frölunda) måste förlora. Läget just nu i jakten på tiondeplatsen: Brynäs 70 poäng, Örebro 69 och LHC 67.

Räkna med fortsatt rysare.

LHC fick chansen i tre numerära överlägen i första perioden, men hade svårt att skapa särskilt många heta lägen. I stället var det gästerna som gjorde det viktiga första målet när Ryan Gundersen och pucken styrde på Olle Lycksell och förbi Jonas Gustavsson.

Brynäs var snäppet vassare i inledningen av den andra och sköt mycket, men utan riktig skärpa. Almen Bibic – som fick chansen igen efter att ha varit petad i några matcher – satte ett slumpskott från blå linjen och och strax senare kom även 2–1 genom Broc Little.

LHC var i överläge, men tappade det ännu en gång i sista perioden. Det såg passivt och slumpartat dök chansen upp för Nicklas Danielsson. Han slog till och via Filip Karlsson blev det mål.

Resten vet ni.