LHC-junioren: "Vi kämpar inte tillräckligt"

Tungt, tungt, tungt. Linköping HC:s formsvacka blir allt djupare och efter 0–7 (!) mot serieledande HV71 var det många tomma blickar. "Vi var inte helt redo när pucken släpptes", säger LHC:s Marthe Brunvold.

LHC-junioren Marthe Brunvold har fått mycket speltid i SDHL-laget och tagit vara på chansen.

LHC-junioren Marthe Brunvold har fått mycket speltid i SDHL-laget och tagit vara på chansen.

Foto: Rebecca Candevi

Ishockey2019-11-20 22:06

Ett formstarkt HV71 mot ett formsvagt Linköping HC. På 19 matcher har nu serieledarna tagit tre poäng i 17 av dem. Linköping däremot har endast fått full pott i tre. På direkten syntes det att ett lag med självförtroende klev in på isen från bortabåset och förde matchen från start till mål. En skottstatistik som summerades till 16–59 och ett slutresultat som skrevs till 0–7 säger en hel del. 

– Vi kämpar inte tillräckligt. Vi måste vara redo från start och kämpa hela matchen, säger LHC-junioren Marthe Brunvold bestämt. 

Någons förlust är dock någon annans vinst. När LHC:s SDHL-lag blivit skadedrabbat har flera juniorer fått chansen. En av dem är just norska 18-åringen Marthe Brunvold som tagit för sig ordentligt och fått mycket speltid. Hon blev antagen till hockeygymnasiet i Linköping efter att tidigare ha spelat ihop med killar i Norge. När hon kom till Sverige och LHC var det första gången hon fick träna och spela tillsammans med tjejer. 

– Det har varit roligt att få spela med tjejer och få chansen att komma upp i SDHL. Det är kul att få möjligheten. Jag hoppas jag bidrar med någonting, säger hon och ler. 

Visst gör det skillnad när flera tongivande och rutinerade spelare är på skadelistan. Men Brunvold, som har landslagsmeriter från Norges U16-lag, var en av juniorerna som stack ut. Med sin puckskicklighet, att alltid se till att vara spelbar och med ett hårt hemjobb i defensiven är hon en spelare att hålla ett extra öga på inför framtiden. Dock kanske hon hade fått ut mer av sitt spel i en offensiv match med mer puckövertag.

– Min prestation kan alltid bli bättre. Men jag försöker åka mycket skridskor och lyfta laget när det går emot, säger hon. 

Det kanske är svårt att lyfta sig själv när man precis förlorat med 0–7. Men känner du att du kommer in och kan leverera? 

– Ja, jag har fått spela en hel del matcher och har kommit in mer i tempot. Nu känns det som jag kan bidra med något. Jag har fått mer självförtroende. Min målsättning är att fortsätta kämpa för att komma in i SDHL-laget ordentligt. När de skadade kommer tillbaka hoppas jag att jag får fortsatt förtroende. Jag ska fortsätta kämpa. 

Vad behöver du utveckla? 

– Att våga mer. Göra mer med pucken själv. Jag ska inte vara rädd för att göra fel, avslutar 18-åringen. 

LHC-tränaren Madeleine Östling har mycket att fundera på.
LHC-tränaren Madeleine Östling har mycket att fundera på.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!