2–4 mot Mora häromsistens var en blytung smäll för Linköping HC – och 3–6 i bortamötet med Djurgården inför fullsatta läktare och skön stämning på Hovet smärtade också rejält.

Ni kanske såg tv-sändningen där Eddie Larsson inte kunde dölja sin besvikelse i C more-intervjun efter andra perioden?

– Helst vill jag inte stå här och svära i tv, men jag är fruktansvärt besviken på vad vi håller på med där ute. Det såg brutalt dåligt ut förra matchen och ser inte mycket bättre ut nu, sa han.

Artikelbild

Irritationen fanns kvar också efter matchen.

Han sa:

– Vi har sedan i augusti snackat om att vi har en så jävla bra grupp och då är det dags att vi börjar visa det nu. Att vi står upp för varandra och gör det bättre tillsammans. Det här duger inte.

Känner du att det börjar gnissla i laget?

Artikelbild

– Nej, det tycker jag inte. Men om nu gruppen är så bra borde vi kunna göra bättre saker tillsammans och visa det i matcherna. Det är bara 20 matcher kvar och goda råd börjar bli dyra. Vi måste ta tag i det och sätta hårt mot hårt. Stå upp för varandra. Misstag kommer att ske, men då måste vi vara där och täcka upp för varandra, sa Eddie Larsson.

Det blev fyra insläppta mål mot Mora senast, det blev sex insläppta nu och LHC-defensiven har tappat rejält på slutet. 20 baklängesmål på fem matcher vittnar om att något måste göras för att få stopp på flödet bakåt.

– Tre mål i box play är alldeles för dåligt. Och sen ett i power play, dessutom. Det förstörde matchen. Hade vi inte släppt in det där fjärde målet hade vi haft chansen. Vi måste hitta tillbaka till där vi var med ett–två insläppta mål per match. Ser det ut så här vinner du inte många matcher, sa Eddie Larsson.

Han var framförallt kritisk till spelet i numerära underlägen.

– Det är det som sviker oss. En sak om vi släpper till någon bra chans, men nu får motståndarna tre-fyra halvlägen nästan varje gång. Det måste vi städa bort fort. Möjligt att vi gått igenom för mycket saker, att vi funderar på vad vi ska göra i stället för att gå mer på instinkt.

LHC tog ledningen genom Daniel Olsson Trkulja i första perioden, men efter dubbla utvisningar var det vänt och som mest ledde Djurgården med 5–1 tidigt i tredje perioden.

Det blev bättre, det blev reduceringar av Joe Whitney och Filip Karlsson, men det blev inte mer.

– I fem mot fem var det riktigt bra, en av våra bättre matcher som jag varit med om på Hovet. Men det hjälper ju inte när det fanns annat i spelet som svek oss, sa Eddie Larsson.