Uddlöst LHC saknade spetsen

Blytungt skadeläge – och en ny förlust för Linköping HC i SDHL-hockeyn. "Vi fick ingenting gratis", sa Madeleine Östling, tränaren.

Madelen Haug Hansen.

Madelen Haug Hansen.

Foto: Bildbyrån

Ishockey2019-10-19 17:33

Fem poäng av sex möjliga under förra helgens bortaturné var efter den oväntat svaga starten ett välkommet trendrott för LHC-damerna. Men bara en poäng på fredagens och lördagens matcher mot SDE och AIK var en besvikelse.

Skott och chanser saknades inte mot AIK, men med så många tunga forwardsnamn på skadelistan blev LHC nollat och föll med 0–3 på Ulriksdals IP. LHC gjorde ett försök, men inte förmådde att komma tillbaka och få till en vändning. I stället avgjorde Lisa Johansson strax före slutet och åtminstone tillfälligt har tippade topplaget, i SM-final så sent som i våras, fastnat på undre halvan.

– Spelmässigt gjorde vi en bättre insats än i fredags med mer energi från start. Samtidigt vann AIK lite fler småkamper och gavs betydligt fler möjligheter i fem mot fyra. Där tyckte jag att vi borde ha fått mer tid. Men vi fick ingenting gratis, sa Madeleine Östling.

I det sammanhanget ska sägas att fyra av de tänkta spetsspelarna framåt saknades av olika anledningar: landslagsveteranen Pernilla Winberg samt nyförvärven Zoe Hickel, Wilma Tanskanen och Isabell Palm. Lägg därtill att även lagkaptenen Ingrid Morset finns på frånvarolistan.

Det märktes nu och det märktes mot SDE på fredagen.

På 125 minuters spel under två dagar blev det bara ett mål gjort framåt.

– Stort beröm till våra juniorer för deras jobb och hur de gjorde sitt yttersta igen. Men det är klart att det inte går att blunda för att vi saknade så många spelare av hög klass. Det är inga små skor att fylla, sa Östling.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!