LHC började matchen skakigt där flera spelare jobbade mycket individuellt. Därmed stod det bara 1–0 efter den första perioden. Men sedan lossnade det. I andra perioden slank mål efter mål in och med en 9–0-ledning inför tredje perioden var matchen redan avgjort.

– Vi jobbade väldigt hårt och som ett lag. Samtidigt är 14 mål mot noll väldigt bra för vårt självförtroende. Vi behöver fortsätta som vi göra och se vart det tar oss, säger LHC-nyförvärvet Kennedy Marchment.

I fredags blev det en 0–3-förlust mot det tippade topplaget Luleå och nu blev det 14–0 mot det förmodade bottenlaget Göteborg. Kennedy Marchment, som den här säsongen anslutit till LHC från Saint Lawrence University, har fått känna på SDHL:s variation på direkten.

Artikelbild

– Tempot i matcherna var den stora skillnaden. Luleå rör pucken väldigt fort och det blev en annan matchbild med ett lägre tempo mot Göteborg.

Ett svagare motstånd eller inte – Marchment fick göra sitt första mål i LHC-tröjan. Och inte nog med det så gjorde hon tre mål till.

– Det var skönt att få spräcka nollan –  skönt att få bort det bekymret, säger hon och skrattar.

Vad tillför du till det här laget tycker du?
Artikelbild

– Hårt jobb och att alltid ge 100 procent. Med både yngre och äldre tjejer kan jag tillföra något som gör att vi jobbar bra tillsammans.

Varför föll valet på Linköping?
Artikelbild

– Det var staden som fick mig på fall. Det är en fin liten stad. Kim (Martin Hasson) var väldigt snäll mot mig genom hela processen. Det varma välkomnandet betydde mycket för mig.