LÄS MER: Klart: han skrivit på för LHC

Dan Pettersson var med och tog upp Västervik från division 1 till allsvenskan och har under de senaste två säsongerna haft ett "C" på bröstet. Nu står det klart att han kommer spela i LHC-tröjan när säsongen börjar.

– Det kan bli riktigt kul att följa honom. Han har en grym karaktär och är otroligt bra som människa. Han visar vägen på isen och har gått den långa vägen – men det ska bli kul att se honom i SHL-kostymen. Han är väldigt lång och många har talat emot honom på grund av det. Det är klart att det är lite tuffare med skridskoåkningen när man är så stor. Men han ger tyngd till vår laguppställning, säger Emvall.

Kan det inte bli ett bra komplement när det är väldigt många små spelare i laget nu?

– Jo, han är jättebra på att teka och kliver inte undan. Han är rejäl i det han gör.

Pettersson skrev tidigare på ett avtal med den allsvenska klubben Södertälje – men lämnar nu för spel i Linköping.

– Jag har pratat med Mats (Pernhem, sportchef i SSK) och det är klart att de inte jublar direkt. Men nu är reglerna sådana. Jag hade inte velat vara i den sitsen när en toppspelare lämnar tre veckor innan ispremiären. Så är det i ishockey och det vet alla om. Det är inga hemligheter på det sättet, säger Emvall.

LÄS MER: Klart: Här är LHC:s nyförvärv

Trots att truppen på pappret är fylld öppnar Emvall upp för att ytterligare spelare kan tillkomma.

– Vi kan inte räkna in Dan (Pettersson) som en toppcenter i SHL. Vi ville såklart ha in en toppcenter, men nu har det varit lite lugnt på den fronten. Det har funnits ett par namn som varit intressanta, men det har inte känts klockrent. Då är det bättre att vi väntar på rätt person, säger han och fortsätter:

– Vi behövde ha in en center till och Filip (Karlsson) har opererats, vilket gör att det inte är säkert att han kommer att vara redo från start.

Har ni några tankar om vem som ska ta centerrollen i andrakedjan?

– Nej, Det har vi egentligen inte. Men både Olle (Lycksell) och "Karla" (Fredrik Karlström) har spelat centrar. Så det finns flera som kan spela center i laguppställningen vi har nu.