4–3 (1–1, 3–1, 0–1) slutade lördagsmatchen mot Modo, vilket betyder 2–0 i matcher i LHC-favör.

– Det var tajt med mycket känslor, men jag tycker att vi styr matchen. Det blev lite för mycket spänning i slutet, men det är tufft motstånd också, kommenterar LHC:s tränare Madeleine Östling.

LHC gick fram till 4–2 i andra perioden, vilket var segerrycket.

Artikelbild

| Pernilla Winbergs mål till 4–2 var snyggt. LHC har 2–0 i matcher i SM-semifinalen mot Modo.

Modo reducerade i slutet till 3–4 genom poängdrottningen Michela Cava, men kom inte närmare.

Bäst i LHC var finländskan, nyförvärvet, Susanna Tapani.

Det går att fråga sig lite vad som hänt i LHC efter 0–5 hemma i första SM-kvartsfinalen mot Djurgården. Då var det missnöjt efteråt, men laget har gått som tåget efter vändningen där.

– Vi har plockat upp positiva bitar, åker mer skridskor och gör mindre misstag. Vi spelar på topp nu, vårt bästa spel, tycker Madeleine Östling.

Artikelbild

| LHC:s lagledning kan bli finalklar på söndagen.

Match tre i semifinalserien spelas redan på söndagen, matchstart klockan 14 i Stångebrohallen. Då kan LHC vid seger bli klart för SM-final.

LHC drabbades inte av några skador i match två, utan mönstrar samma lag i match tre.

– Vi har matchboll. Nu ska vi jogga ned och njuta i dag. Sedan ska vi ta slut på Modos säsong i morgon, säger Madeleine Östling.

– Det passar bra att skicka Modo på sommarlov nu, säger LHC:s spelare Madelen Haug Hansen som gjorde ett av lördagens viktiga mål.

Målen på lördagen: 0–1 Kaitlyn Tougas, 1–1 Kennedy Marchment, 2–1 Nicoline Söndergaard Jensen, 2–2 Daniela Pejsova, 3–2 Madelen Haug Hansen, 4–2 Pernilla Winberg, 4–3 Michela Cava.

Publik: 201.