LHC-stjärnan: "Nu finns det inga ursäkter"

Betyget för Adam Helewka i LHC-tröjan så här långt? "Nja, jag kan göra mer", säger han.

Två poäng på sju matcher är Adam Helewkas LHC-facit. Det ska komma mer. "Det finns säker att göra bättre i alla tre zonerna", säger han.

Två poäng på sju matcher är Adam Helewkas LHC-facit. Det ska komma mer. "Det finns säker att göra bättre i alla tre zonerna", säger han.

Foto: Per Bergsten

Ishockey2019-11-14 07:00

Efter en och en halv veckas landslagsledigt är det på torsdagen nystart i SHL-hockeyn – med för nuvarande tabelljumbon Linköping HC hemmamöte med Leksand.

En viktig match att vinna för att starta den tänkta och nödvändiga klättringen uppåt i tabellen.

– Det kändes bra med två vinster innan uppehållet och jag hoppas att vi kan ta det självförtroendet med oss. Jag vet att vi har ett tillräckligt bra lag för att fortsätta den positiva trenden, säger Adam Helewka.

24-åringen kommer från Burnaby på Kanadas västkust. En stad som fostrat välbekanta NHL-profiler som Joe Sakic och Ryan Nugent-Hopkins. För Adam Helewka blev det tre säsonger i AHL innan han skrev på för Barys Nur-Sultan i KHL. Där blev det dock bara åtta matcher innan flyttlasset gick vidare till Linköping.

– Jag har spelat i Nordamerika i nästan hela mitt liv och det var en viss omställning att komma in i spelet här. Men nu börjar jag vänja mig vid den större rinken och allt annat. Det finns inga ursäkter. Nu är det upp till mig och gå ut och spela och göra det bra.

På sju matcher i LHC-tröja nummer 40 har det så här långt blivit två mål för kanadensaren.

– Jag ska inte säga att jag är nöjd. Jag har inte nått upp till mina egna förväntningar. Det är väl nästan alltid så att det finns saker att förbättra och jag känner att jag kan göra mer. Som tur är är det långt kvar av den här säsongen, säger han.

Samarbetet i kedjan med Olle Lycksell och Henrik Törnqvist?

– Kemin kommer mer och mer. Vi börjar lära oss varandra, hur vi tänker och vill göra i olika situationer. Det såg bra ut senast och vi bygger vidare på det.

Adam Helewka.
Adam Helewka.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!