LÄS MER: Hyllade LHC-profilen – om framtiden

Under måndagen presenterade förbundskaptenen Ylva Martinsen sin trupp inför Euro Hockey Tour 2019 som spelas i Ryssland mellan den 7–10 februari. LHC:s forward Pernilla Winberg – en av de mest meriterade spelarna i Damkronorna med sina drygt 300 A-kamper – är en av de spelare som fick plats. Sverige möter i turneringen Schweiz och Ryssland och avslutar sedan med en placeringsmatch i Dmitrov. Turneringen i Ryssland är den sista innan VM i finländska Esbo som spelas mellan den 4–14 april.

LHC:s forward Moa Wernblom, som var med i den senaste turneringen, lämnas utanför truppen.

Forwardsstjärnan Hanna Olsson som överraskande bröt sitt kontrakt med Djurgården i fredags är med i Damkronornas trupp. Eftersom Djurgården har stoppat Hanna Olsson från att spela ishockey i någon annan klubb i SDHL den här säsongen representerar hon nu sin moderklubb Skärgårdens SK. Men då klubben inte har något damlag spelar Olsson just nu i herrarnas division 3.

– Jag har en bra dialog med Hanna och hon är i en bra miljö där hon spelar med killar. Det är tråkigt det som hänt, men jag har största förtroendet för henne i Damkronorna, säger förbundskaptenen Ylva Martinsen till TT.