På tisdagen åker LHC-laget till Angered arena för att på kvällen möta Göteborg, särklassiga jumbon i SDHL. Göteborg har spelat in sex poäng på 27 matcher, jämfört med fjärdeplacerade LHC:s 51 poäng på 25 matcher. Med tanke på att LHC vunnit lagens tre tidigare möten i höst med 3–0, 8–0 och 14–0 förstår ni att bortalaget är storfavorit i Angered.

– Men sist i Göteborg sköt vi 75 skott, men gjorde bara tre mål. Så det gäller att vi är fokuserade och pumpar på rakt på mål. Vi lär vara det spelförande laget, men det är ett svårt motstånd. Göteborg har steppat upp i de senaste matcherna, menar LHC-tränaren Madeleine Östling.

Göteborg har nyligen förlorat hemma mot Djurgården, 0–3, och AIK, 1–5.

LHC spelade senast den 5 december och slog då Leksand med 2–1 i hemmahall.

Linköpingslaget har inför Angeredsbesöket inte riktigt full trupp. Amerikanskan Sidney Morin är på landslagsläger och Linnéa Johansson och Laura Stalder är skadade.

LHC-laget hade en heldag med teambuilding nyligen, med först LVC:s volleyboll, sedan LHC:s herrmatch mot Färjestad och teddybear toss, och sedan julklappsutdelning. Efter tisdagens match är det speluppehåll i SDHL till den 5 januari.

– Viktig match. Det vore härligt att avsluta året med en trepoängare och bra spel, säger Madeleine Östling.