LHC strandsatt i norr – tog ändå fem poäng

På vägen upp till de två mötena med Luleå och Modo gick LHC:s buss sönder. Men trots att de blev strandsatta i de norrländska skogarna blev det fem poäng som kom med hem. "Vi gjorde det bästa av situationen", säger forwarden Linnea Johansson.

LHC-tränaren Madeleine Östling var nöjd efter helgen. "Alla som är med här gör en ruggigt bra hockeyhelg och juniorerna som kommer in har stora skor att fylla men gör det på ett utomordentligt bra sätt", säger hon.

LHC-tränaren Madeleine Östling var nöjd efter helgen. "Alla som är med här gör en ruggigt bra hockeyhelg och juniorerna som kommer in har stora skor att fylla men gör det på ett utomordentligt bra sätt", säger hon.

Foto: Rebecca Candevi

Linköpings kommun2019-10-13 20:42

En lång bussresa upp till helgens två bortamöten i norr blev alltså ännu längre för LHC. 

– Vi var inne på den 15:e timmen i resan och så hade macken vi hamnat på stängt. Men det fanns några uttag där så vi kunde ha vår högtalar för att hålla oss aktiva. Men vi visste inte riktigt var vi var, berättar Linnea Johansson och skrattar. 

Men trots en uppladdning som inte var optimal lyckades LHC:s damer ta med sig fem av sex möjliga poäng hem till Linköping. Och en av spelarna som kommit igång med sitt målskytte är Linnea Johansson. Under helgen stod hon för ett mål i vardera match. 

– Jag känner att det gått bra från start och jag har haft en bra försäsongsträning. Det är bara det sista som ska sitta med att få in poängen också och nu äntligen släppte det. Man får ju även självförtroende av det, säger Johansson. 

Efter en lång skadesvit med hjärnskakning förra säsongen har hon nu börjat hitta tillbaka. I mitten av april kunde hon börja träna lite lätt igen och sedan har hon utökat träningen mer och mer. 

– Jag känner ingenting från det nu. Det kan vara lite ibland när det handlar om att koncentrera sig i skolan, då kan det vara lite jobbigt. Men annars känns det bra och jag har ingen huvudvärk. 

Först seger mot Luleå med 4–3 efter förlängning och sedan seger mot Modo med 4–2. Därmed klättrade LHC upp ett snäpp i tabellen och ligger nu sjua. 

– Det har varit en bra helg där vi fått med oss poäng. Trots den långa bussresan, säger Johansson och skrattar. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!