Herrlaget floppade, men i övriga SM-slutspel imponerar Linköping HC desto mer. Efter en sanslös avslutning tog sig J20-laget i fredags till finalhelgen i Nyköping – och på lördagen svarade J18-killarna för samma bedrift.

En av de gemensamma nämnarna bakom den historiska framgången med båda juniorlagen framme i semifinal: Arvid Costmar.

17-åringen från Motala – som under säsongen också fått göra ett och annat inhopp i SHL – fanns med i båda matcherna och räknar med fortsatt dubbeljobb i nästa veckoslut. Vill det sig väl kan det bli fyra matcher på tre dagar.

Artikelbild

Till att börja väntar match mot Frölunda respektive Djurgården.

– Inga som helst problem att orka. Inte så här års, inte när det är slutspel. Då varvar alla upp och då vill man vara med och spela hela tiden, sa han och log.

Efter bortavinsten i första kvartsfinalen mot Örebro hade LHC chansen att avgöra på hemmaplan – och tog den. Arvid Costmar spelade tidigt i andra perioden fram Elliot Ekmark till 1–0 och mer än så blev det inte.

Det var ingen riktig fart på offensiven, men känslan var ändå att LHC hade bra koll på läget.

Artikelbild

– Jag var rätt lugn. Vi har en stark moral och spelade stabilt, sa Costmar, som gjorde sin första match för säsongen med de yngre juniorkillarna.

Frågan är nu vilket av LHC-lagen som har störst chans i Nyköping.

Artikelbild

– Vi har bra driv och kan gå långt med båda lagen, sa han.

Juniorlandslagscentern räknas som ett av LHC:s stora framtidsnamn och mycket talar också för att han kommer att väljas i NHL-draften i sommar.

Och ett av de framtida målen är klart:

– Häftigt att få vara med och spela med A-laget mot HV i sista matchen. Tyvärr gick det inte som vi ville där. Till nästa säsong hoppas jag få vara med mer, sa han.