Bland de sista, med allas vattenflaskor i en kundvagn, kommer Simon Lundmark gående från fredagsträningen i Saab arena.

– Yngst i laget, vet du, säger 18-åringen och ler.

Han tar uppgiften med ro. Efter en poängstark höst (17 poäng på 25 matcher) med J20-laget har det blivit ytterligare ett steg i elitkarriären den senaste tiden – Lundmark har spelat till sig en tröja i A-laget och har redan gjort sju matcher i SHL. Låt vara med ett par ordinarie backar på skadelistan, men ändå.

– Jag spelade typ två minuter i SHL förra säsongen, så det är nu det känns som man har gjort debut på allvar, säger Simon Lundmark.

Hur har det gått så här långt?

– Jag har fått spela ganska mycket och tagit för mig bra. Självklart finns det saker att förbättra, men som helhet är jag nöjd, speciellt med mitt passningsspel, säger Simon Lundmark.

Du får spela tillsammans med Eddie Larsson. Tankar kring det?

– Kan inte bli bättre. Eddie hjälper mig väldigt mycket under matchen, han pratar hela tiden med mig om hur vi ska lösa situationer, säger han.

Man skulle kunna tro att tempot skruvas upp i SHL jämfört med i J20-serien, men Simon Lundmark upplever inte den skillnaden.

– Farten är inte något större problem, det är ungefär som i J20. Skillnaden är att spelarna gör saker snabbare, skickligare med pucken och gör saker med högre fart. Man får mindre tid med pucken och måste ta snabbare beslut.

Hur har omställningen varit?

– Jag trodde faktiskt att det skulle vara lite större skillnad. Man tror på förhand att det är farten som ska vara den stora skillnaden, men så är det inte, säger Simon Lundmark.

Vad behöver du ­utveckla?

– Försvarsspelet, spelet framför mål. Jag måste lära mig att ta bort spelare på ett bättre sätt.

LHC stod för säsongens svagaste insats senast mot Mora (2–4) och behöver höja sig flera klasser om det ska bli poäng mot Djurgården på Hovet under lördagen.

– Vi kom inte upp i det spel vi ville mot Mora. Jag tror det handlade mest om inställningen, det blev ett dåligt första byte och vi kom fel in i matchen, säger Simon Lundmark.

Vad krävs mot ­Djur­gården?

– Det gäller att spela enkelt från början och inte bjuda på något.