Vi skriver juni – och av klubbarna i SHL är det egentligen bara Malmö som tydligt deklarerat att truppen nu är spikad. Färjestad har också fyllt på starkt och kan vara klart. I övrigt är det många sportchefer som har en hel del arbete kvar och inte minst är det många som söker spetsforwards.

Inte bara Linköpings HC.

Bland andra Växjö, Skellefteå, Frölunda, HV, Luleå, Brynäs och Rögle har tydligt uttalat att de är på jakt efter mer anfallskraft. Det betyder förstås också att konkurrensen om de spelare som finns kvar på marknaden ökar.

Samtidigt försvinner fortsatt spelare till andra ligor och under de senaste dagarna har exempelvis Jakob Nilsson lämnat Mora för Chicago, medan Brynäs Aaron Palushaj och Växjös Dennis Rasmussen är på väg till ryska KHL.

LHC har fortfarande två vakanta platser och fick nyligen nej från Konstantin Komarek som i stället valde Malmö. Men Tommy Jonsson säger sig inte känna någon oro över att beskeden dröjer.

– Nej, så det är ofta så det fungerar i den här världen. Jag tycker inte att det är någon panik om det skulle gå några veckor till. Visst har vi några viktiga spelare som ännu inte är klara och som finns i "pipeline", men vi sitter ändå ganska bra till, säger Jonsson.

Under den senaste tiden har han suttit ned med alla spelare och haft individuella samtal. Med spelarna som är kvar i Nordamerika – Broc Little, Andrew Gordon och Chad Billins – har han haft telefonkontakt.

– Ja, jag har pratat med allihop. Verkar vara jättebra killar, säger Jonsson.