LHC-tränaren kunde summera tre av sex poäng under premiärhelgen av SDHL-hockeyn. Överraskande 0–2 mot SDE följdes upp med mer väntade 4–1 mot AIK och nu väntar det hittills tuffaste motståndet. Bortamöte med topptippade och hårdsatsande HV 71 i Jönköping.

Lagen möttes i genrepet för knappt två veckor sedan och då vann LHC med uddamålet – efter avgörande i slutsekunderna.

– En repris? Gärna det. Tre poäng och lite bättre spel siktar vi på. Viktigt att studsa tillbaka och vinna senast. Då spelade vi betydligt mer på det sätt som vi vill spela, säger Madeleine Östling.

Tre spelare som i fjol återfanns i Linköping hör numera hemma hos konkurrenten tretton mil bort: Anna Kjellbin, Sidney Morin och Kennedy Marchment. Det gör förstås att prestigen ökar ytterligare mellan två lag som båda tippas vara med i racet om topplatserna.

 

Och Östling tvekar inte om vad som kan vara ett segerreceptet.

– Vi har en styrka med mycket skridskoåkning och behöver spela med fart och med snabba attacker på mål. Där kan också HV ha en svaghet med offensivinriktat lag där kanske inte alla backcheckar så hårt. Det ska vi försöka att utnyttja, säger LHC-tränaren.

Läget i laget?

– Isabell Palm ska göra ytterligare en röntgen för att kolla sin knäskada, men tills vidare räknar vi med att hon är borta mellan sex och tolv veckor. I övrigt har vi haft en bra träningsvecka och alla finns tillgängliga.

HV inledde serien med dubbla vinster mot Leksand – efter fyra mål på två matcher av finska forwarden Sanna Hakala.