– Tyvärr blir det för mycket avstängningar. Det är inte bra för ligan, säger Tommy Jonsson, tränaren.

Det var alldeles i början av tredje perioden i segermatchen mot Örebro (5–4) efter förlängning som Dan Pettersson drabbades av matchstraff efter en tackling på Örebros Rodrigo Abols.

Situationen anmäldes till förbundets disciplinnämnd och på fredagen kom domen.

Tre matchers avstängning och 5 000 kronor i böter. Därmed missar han matcherna mot Rögle, Frölunda och Brynäs.

Som nyckelfaktorer för beslutet anges att "den tacklade spelaren befinner sig i en mycket utsatt position nära sargen" och "tacklingen medför stor skaderisk".

Tommy Jonsson tycker att straffet är för hårt.

Han säger:

– Så fort någonting händer börjar det snackas om avstängning hit och dit. Låt honom få fem minuter och så är det bra med det. Det är självklart att tacklingarna från blindside ska bort, men det kan faktiskt bli olyckliga smällar ändå.

– Det var en boarding, men Dan har inget ont uppsåt och det borde räcka med matchstraff. Nu är jag part i målet, men jag tycker att det blir för mycket, säger Jonsson.

I en annan av SHL-matcherna skickades Färjestads Linus Johansson av isen efter en tackling på Chay Genoway. Där blev det dock ingen anmälan och därmed inte heller aktuellt med avstängning.

Helt rätt, hävdar Tommy Jonsson.

– Det var ju inte ens utvisning. Killen vände upp med pucken och där fanns det en spelare. Ungefär som om jag går över ett övergångsställe, men det är rött, det kommer en bil och jag går ändå.