Efter två matcher med fullsatta läktare och fart på isen kom motreaktionen som var helt tvärt om.

Det hade endast gått 26 sekunder innan pucken letade sig in bakom LHC-målvakten Jonas Gustavsson. Det var också Moras stjärnspelare Andrew Rowe som slog pucken in mot mål på måfå för att ge bortalaget sin 1–0-ledning. Det var sedan ett fortsatt svajigt spel som visades upp av Linköping i den första perioden. Mora kom lätt igenom mittzonen och var också det spelförande laget i de första tio minuterna. Kedjan med Broc Little, Derek Roy och Johan Södergran hittade fina kombinationer i offensiven och hade några bra lägen, men annars var det inte mycket kemi i anfallet. Med 48 sekunder kvar fick Derek Roy med sig en utvisning och sekunderna efter tryckte Nick Sörensen in 1–1. Med två sekunder kvar fick Dan Pettersson en utvisning emot sig vilket gjorde att Linköping började den andra perioden i boxplay.

LHC kom ut i andra med lite bättre energi och klarade av spel i boxplay utan problem. Andrew Gordon fick ett friläge i det numerära underläget – men utan mål. LHC gick upp med hela laget i anfallet samtidigt som pucken tappades ut från blå. Den gled till ett friläge för ingen mindre än Rowe som satte 1–2. Försvarsspelet försvann helt och hållet och drygt minuten senare kom också 1–3. LHC var totalt under isen och visade upp fortsatt slarv i försvarsspelet. Passningarna satt inte på bladet vilket gjorde det svårt för hemmalaget att få upp ett högre pucktempo.

Och Linköping kom inte ur svackan. Istället satte Mora 1–4 och det såg allt mörkare ut. Resten av perioden kändes som en enda lång uppförsbacke där LHC letade febrilt efter något som skulle kunna ge energi. LHC-målet som kunde ha visat vägen till en vändning kom för sent och Mora fick åka hem med tre poäng.