LHC:s krisplan: Tar hjälp av juniorkillar

Linköping HC gör inga mål i SDHL. I veckan kommer laget att ta hjälp av tre juniorer från killarnas J18-lag. "Vi hoppas att det ska hjälpa", sa tränaren Madeleine Östling.

LHC-tränaren Madeleine Östling var mycket besviken efter förlusten mot SDE.

LHC-tränaren Madeleine Östling var mycket besviken efter förlusten mot SDE.

Foto: Rebecca Candevi

Ishockey2019-12-01 20:24

Östling var sig inte lik efter blytunga 0-3 (0-1, 0-0, 0-2) mot SDE. Normalt sett står hon stadigt med raka analyser även efter förluster, men efter söndagskvällens nederlag var hon lågmäld och kortfattad. 

– Just nu har jag slut på energi. Det tar på krafterna att inte vinna matcher, konstaterade Madeleine Östling.

LHC är långt nere i källaren för tillfället och det största problemet är inte svårt att lista ut när man tittar på resultaten - målskyttet hackar som aldrig förr. LHC har bara gjort mål i en av de sex (!) senaste matcherna och har gått helt mållöst från de tre senaste. Chanser saknades inte mot SDE, men ofta var det alltför omständligt och långsamt. Hemmalaget fick exempelvis två chanser att spela nästan två minuter i fem mot tre - utan att pucken ville i nät. 29 mål på 20 matcher är inget vi är vana att se från de senaste årens topplag.

– Vi spelar ändå bra, men gör inga mål, sa Madeleine Östling.

Nu kommer träningsupplägget att ändras. Allt fler A-lagsspelare kommer tillbaka efter skador och juniortjejerna som varit med A-laget får kliva av från träningarna. Under tisdagen kommer dessutom tre killar från LHC:s J18-lag att finnas med.

– Vi behöver få upp tempot, bli tuffare framför mål och bli starkare med puck. Vi hoppas att killarna kan hjälpa oss att bli det, sa Madeleine Östling.

Blir det en permanent lösning?

– Vi kör nu på tisdag och ser om det fungerar, sa Madeleine Östling.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!