Den 22-åriga forwarden anslöt till LHC inför säsongen men har bara hunnit med fem matcher i SDHL under hösten. Spring har en hjärnskakning som sätter stopp för spel på obestämd tid framöver, och med tanke på att hon redan tidigare i karriären fått en del smällar mot huvudet är det nu total vila från hockeyn som gäller.

– Hon mår inte så bra och har försökt rehabträna här i Linköping. Tyvärr går det inte framåt och vi beslöt att hon skulle få åka hem till sin familj i Kanada. Så blir det tills vidare, man ska vara mycket vaksam med hjärnskakningar, säger Madeleine Östling.

I övrigt är det ett skadefritt LHC som nu är inne på slutspurten av en mycket intensiv period i SDHL. Laget har spelat tio matcher sedan den 29 september och har AIK kvar att möte på onsdagskvällen, följt av matcher med Luleå och Modo på bortais i helgen. Sedan väntar några veckors uppehåll.

– Jag tycker ändå inte att det är så slitet i laget, även om det kanske märktes lite mot Brynäs i söndags. Nu har vi en riktigt rolig vecka framför oss, först och främst med match mot AIK som vi inte har mött hittills, säger Madeleine Östling.