Det går knappt en dag utan opinionsundersökningar så här några veckor före valet. Det senaste jag hörde var att det var knapp fördel för de rödgröna i striden med alliansen.

Vad det säger om resultatet på valdagen?

Ingen vet (förutom statsvetaren möjligen Sören Holmberg).

Artikelbild

På samma sätt är det ungefär lika dumt att dra några hockeyslutsatser i augusti som att klippa gräset till nyår. Men ni får ursäkta. Efter torsdagskvällens uppvisning i Stångebrohallen kan jag inte låta bli. Broc Little kommer att bli stor i vinter.

Farten. Initiativförmågan. Drivet.

Amerikanen har öst in poäng i LHC-tröja 41 tidigare och jag vågar nästan lova att det blir en fortsättning på samma tema i vinter. Ett offensivt vapen som verkligen saknades i fjol, där Little i stället hamnade i topp i Davos målliga. Men han trivdes inte riktigt med hockeylivet och med ledarskapet i alplandet och kommer nu tillbaka med skrivet fyraårskontrakt och en poänggaranti på 40. Eller kanske till och med ännu mer än så.

Ett av seriens bästa nyförvärv?

Tveklöst.

En stor och en liten kan bli en succé och jag gillade det jag såg av samarbetet mellan Little och nye kanadensaren James Wright. Inte den flashigaste av spelare, snarare tvärtom, men rejäl och stark och med förmåga att öppna ytor för kedjekompisen. Flytta tillbaka Nick Sörensen dit och det kan bli riktigt vasst.

Några saker till:

Så klart en del misstag så här års, men applåd för intensiteten och viljan att tävla och täcka skott utan några poäng på spel.

Jag vet att det saknas en del defensiva färdigheter, men som såg det ut: sjutton vet om inte Olle Lycksell verkligen borde ges chansen som center i vinter?

Nog för att det ar stadsfestival och bra väder, men jag har väldigt svårt att förstå att det kommer nästan dubbelt så mycket folk till första träningen som till första matchen. Men det är kanske bara är jag.