– Kul med så mycket på spel, sa Jacob Micflikier.

Kanadensiske tremålsskytten gjorde som de flesta andra i LHC:s omklädningsrum efter 6–1 mot tabelljumbon och tidigare mardrömsmotståndaren – och därmed ökat avstånd till sjundeplacerade Färjestad.

Han log.

Artikelbild

Och såg redan fram emot nedsläpp i Kinnarps arena klockan fyra under lördagen. Vinnande lag sätter sig i utsökt slagläge i jakten på en direktplats till slutspel.

Så känns det.

Dessutom kan det mycket väl LHC–HV i prestigeladdad kvartsfinal.

– Jag gillar att spela med pressen när alla poäng betyder så mycket. Sen är det förstås också viktigt att få en bra känsla mot lag som du kan få möta sen, sa Jacob Micflikier.

Artikelbild

Formbesked

Ingen kan säga annat att han gjort succé under debutsäsongen på svensk mark, men han har inte alls varit nöjd med utdelningen efter nyår. Fredagens hat trick ("det var ett tag sen sist") var ett skönt formbesked. Första målet kom redan i första bytet efter 44 sekunder och efter det var det inget snack.

Det kunde ha blivit mer.

Artikelbild

– Senaste tiden har jag spelat bra och skapat mycket, men gjort för lite mål. Jag förväntar mig mer av mig själv, sa han.

Som Corren berättat tidigare går kontraktet ut efter säsongen, men allt talar för en fortsättning. KHL är inget alternativ och Micflikier är tydlig med att han gärna stannar.

– Vi har pratat en del och det finns ett gemensamt intresse. Men just nu vill jag bara tänka på här och nu. Möjligt att det blivit lite för mycket tankar om framtiden tidigare.

Spel i något annat lag i Sverige?

– Nej. Jag trivs alldeles för bra här för det.

Bra debut

Näste man från försvarsfabriken i Linköping, Gabriel Carlsson, nyss fyllda 18, gjorde A-lagsdebut och såg ut som om han inte gjort mycket annat i livet än att ha spelat SHL-hockey.

Nästan 17 minuters speltid och en passningspoäng till Carl Dahlströms 4–0 blev det också för talangen, som imponerade med lugn och pondus. Det blir garanterat svettigare mot betydligt tuffare motstånd i Jönköping.

– Fantastiskt kul att få chansen. Det har man drömt om sedan man var liten, sa Carlsson.

Lagkaptenen Magnus Johansson kände sig hängig och klev av efter en period. Det är osäkert om han kan spela mot HV.

– Vi får avvakta och se hur läget är i morgon bitti. Förhoppningsvis ökade möjligheterna när han gick av så tidigt här, sa Dan Tangnes, assisterande tränaren.